40 antibiyotik gelse gücüne yetişmez! Bahçenizde kavanoz kavanoz yapın organlarınız tertemiz olacak

40 antibiyotik gelse gücüne yetişmez! Bahçenizde kavanoz kavanoz yapın organlarınız tertemiz olacak

Birçok kişinin aklına antibiyotik denince modern tıp ürünleri gelse de aslında yüzyıllardır hayatımızda olan bitki özleri, gıdalar ve hatta uçucu yağların etkisi bu konuda çok daha fazla. Antibiyotiklerin çoğu gibi orijinal antibiyotikler de doğal kaynaklardan elde edilmektedir. Peki, bu doğal antibiyotikler nelerdir? İşte cevabı...

Vücuda yayılan ve büyük zarar veren mikroplardan korunmak için antibiyotik takviyesi yapmak çok önemli. Ancak, antibiyotik sadece tıbbi olarak elde edilen ürünler olarak düşünülmemeli. Yüzyıllardır hayatımızda olan ve faydaları saymakla bitmeyen birçok doğal ürün aslında bakteri ve mikropların baş düşmanı olan antibiyotiklerdir. İşte, doğal antibiyotik olarak geçen o ürünler...

BAL

Tarihte bilinen en eski antibiyotiklerin başında bal gelmektedir. Özellikle Mısırlılar balı, doğal antibiyotik ve cilt koruyucu olarak kullanmıştır. İçeriğindeki antibakteriyel özelliklere sahip hidrojen peroksit sayesinde en güçlü besinlerden biri olmuştur. Öyle ki, birçok bakterinin büyümesini engelleyen yüksek şeker içeriğine sahip bir besindir.

yeni-proje-8-003.jpg

Balı antibiyotik olarak kullanmak istediğinizde direkt yara üzerine ya da enfeksiyon oluşan bölgeye sürmelisiniz. Böylelikle bal, bakterilerin ölmesine ve iyileşme süresinin hızlanmasına etki edecektir. Ayrıca iç enfeksiyonlarınızdan kurtulmak için de bir çorba kaşığı balı direkt yutabilir ya da ılık bir fincan bitki çayına karıştırarak tüketebilirsiniz.

SARIMSAK ÖZÜ

Sarımsak özünü, birkaç diş sarımsağı zeytinyağı içinde bekleterek elde edebilirsiniz. Bu karışımı direkt yara üzerine ya da lekeye uyguladığınızda etkili sonuçlar alacaksınız.

sarimsak.jpg

Ancak sarımsak çok tüketildiğinde vücuda olumsuz yan etkiler doğuran bir besindir. Bu yüzden özellikle kan sulandırıcı ilaç kullananlar, antibiyotik niyetine sarımsak kullanmadan önce uzman doktora danışmalıdır.

MÜR ÖZÜ

Mür bitkisi, çok az tüketilen bir besin olsa da aslında doğal antibiyotiktir. Yapılan araştırmalar, mür özünün birkaç günlük patojeni öldürebileceğini sonucunu ortaya koymuştur.

mur.jpg

Ancak, mür tüketirken de aşırıya kaçmamak gerekiyor. Çünkü içerisindeki bileşenlerden ötürü aşırı tüketimde zararlı yan etkileri ortaya çıkabiliyor.

KEKİK YAĞI

Doğal ev temizleme ürünü olarak da bildiğimiz kekik yağı, en güçlü antibiyotikler arasında yer alıyor. Öyle ki yapılan çalışmalar kekik yağının antibiyotiğe dirençli bakterilere karşı inanılmaz bir yararı olduğunu ortaya koymuştur.

kekik-yagi.jpg

Ancak bu yağ yalnızca harici kullanımlar için uygundur. Yani direkt ağızdan alınması zararlıdır. Etkilenen bölgeye uygulamadan önce, uçucu yağı eşit miktarda taşıyıcı yağ ile seyrettiğinizden emin olmalısınız.

GÜVEYOTU YAĞI

Karvakrol, dağ kekiği yağının içinde olan bir bileşendir. Soluduğunuzda vücutta iyileşmeye neden olan önemli terapötik özelliği vardır. Güveyotu yağının içinde bulunan karvakrolün mide ülserini iyileştirdiği ve iltihaplanmayı en aza indirdiği bilinmektedir.

Ayrıca ciltteki mantarı tedavi etmek için, zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı ile güveyotu yağını karıştırarak kullanabilirsiniz.

guvey.jpg

Güveyotu vücuttaki bakteriler üzerinde olduğu kadar evde bulunan bakterilerde de çok etkilidir. Ev yapımı temizlik ürününüzün içine bu yağı kullanarak evinizdeki bakterileri yok edebilirsiniz. Güveyotu yağı, beyaz sirke, su ve limon karışımlı solüsyon evinizdeki tüm bakterileri yok edecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN