‘Aşırı terleme enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor’

‘Aşırı terleme enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor’

Aşırı terleme konusunda uyarılarda bulunan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlker Kolbaş “Yaygın aşırı terleme genellikle enfeksiyon, hormonal hastalıklar, sinir hastalıkları, kalp hastalıkları, akciğer hastalıkları ve kullanılan ilaçlara bağlı gelişir. Bölgesel aşırı terleme, avuç içi koltuk altı, baş- boyun ve ayak tabanında olan terlemedir. Bölgesel aşırı terleme, yaygın terlemeden daha sık görülür." dedi.

Günlük hayatı kabusa çeviren aşırı terlemenin çözülmesi gereken bir rahatsızlık olduğu belirtildi.

Aşırı terleme konusunda uyarılarda bulunan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlker Kolbaş “Yaygın aşırı terleme genellikle enfeksiyon, hormonal hastalıklar, sinir hastalıkları, kalp hastalıkları, akciğer hastalıkları ve kullanılan ilaçlara bağlı gelişir. Bölgesel aşırı terleme, avuç içi koltuk altı, baş- boyun ve ayak tabanında olan terlemedir. Bölgesel aşırı terleme, yaygın terlemeden daha sık görülür. Nedeni tam olarak açıklanamasa da mevcut ortama sinir sisteminin aşırı tepki vermesi sonucu oluşmaktadır” dedi.

Herhangi bir hastalığa bağlı olmayan aşırı terlemenin ‘primer hiperhidroz’ olarak adlandırıldığını söyleyen Kolbaş “Erken yaşlarda da görülmekle birlikte ortalama 25 yaşında başlayan primer hiperhidroz, kadın ve erkeklerde eşit oranda görülür” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN