Bildiğiniz tüm diyetleri unutun! Akdeniz diyetiyle baştan sonra tığa döneceksiniz! Bilimsel olarak kanıtlandı

Bildiğiniz tüm diyetleri unutun! Akdeniz diyetiyle baştan sonra tığa döneceksiniz! Bilimsel olarak kanıtlandı

Kilo nasıl verilir? Göbek eriten diyet hangisi? gibi sorular sıkça araştırılıyor. Bildiğiniz tüm diyetleri unutun! Akdeniz diyeti ile göbek başta olmak ücrete vücudunuzdaki tüm yağlardan çatır çatır kurtulacaksınız. Hem de bilimsel olarak kanıtlandı

Bir araştırma, Akdeniz diyetinin yaşlanmanın etkisiyle oluşan göbek yağını azaltabileceğini ortaya koydu. Prevención con Dieta Mediterránea-Plus (PREDIMED-Plus) tarafından yürütülen çalışma, fiziksel aktiviteyle birlikte uygulanan Akdeniz diyetinin yaşlanmaya bağlı vücut değişikliklerine karşı koruyucu etkisi olduğunu gösterdi.

img-6770.jpeg

Enerjisi azaltılmış Akdeniz diyeti ve artan fiziksel aktivite, yaşlanmaya bağlı kilo alımını ve kas kaybını azaltmada etkili oldu. Araştırmaya, aşırı kilolu veya obezite ve metabolik sendromu olan 1.521 orta yaşlı ve yaşlı katılımcı dahil edildi ve iki gruba ayrıldı.

2 GRUP ÜZERİNDE DENENDİ

İlk gruptaki katılımcılar, kalori alımını azaltırken ve fiziksel aktivitelerini artırırken Akdeniz diyetini uyguladı.

İkinci grup ise kalori kısıtlaması veya fiziksel aktivitede değişiklik yapmadan Akdeniz diyetini uyguladı. Bir yıl boyunca diyeti takip eden ilk grup, göbeklerindeki yağ miktarında %5’ten fazla bir azalma gözlemledi.

EN SAĞLIKLI DİYET KABUL EDİLDİ

Akdeniz diyeti, fasulye, baklagiller, tam tahıllar, sağlıklı yağlar, tohumlar, kuruyemişler ve balık gibi sağlıklı besinleri içeren bir beslenme planıdır. Ayrıca, enerjisi azaltılmış Akdeniz diyeti, daha fazla protein içerirken daha az eklenmiş şeker içermekte ve kurutulmuş meyveler yerine daha fazla taze sebze ve meyve tüketimine vurgu yapmaktadır.

Araştırmaya katılmayan bir diyetisyen, Akdeniz diyetinin uzun yıllardır dünyadaki en sağlıklı diyet olarak kabul edildiğini ve kalp-damar sağlığına da olumlu etkileri olduğunu belirtti. Ayrıca, doğal olarak aktif bir yaşam tarzına uyum sağlamak için haftada altı gün yaklaşık 45 dakika egzersiz yapmanın önerildiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN