Bunu yiyen zımba gibi oluyor! Kışın hastalıklara kalkan oluyor: Her gün 1 avuç tüketen doktor yüzü görmüyor

Bunu yiyen zımba gibi oluyor! Kışın hastalıklara kalkan oluyor: Her gün 1 avuç tüketen doktor yüzü görmüyor

Kış aylarının gelmesiyle birlikte nezle ve grip salgınları da artmaya başladı. Ancak korkmaya hiç gerek yok! Nezle ve gribe karşı vücudunuzun kale gibi sağlam olmasını istiyorsanız yapmanız gereken günde bir avuç kuruyemiş tüketmek. İşte, kuruyemişin faydaları...

Kış aylarıyla birlikte gelen soğuklar hastalık riskini de artırıyor. Kış boyu elinde peçeteyle gezmek istemeyenler ise hastalıklardan korunmanın doğal yollarını arıyor.

Doğal besinler, mucizevi etkileriyle vücutta adeta koruma kalkanı oluşturuyor ve hastalıkların vücuda girmesini engelliyor. Bu doğal besinlerden biri de kuruyemişler. Peki, kuruyemiş faydaları nelerdir? İşte, sizi hastalıklardan koruyacak kuruyemişin faydaları...

KURUYEMİŞ FAYDALARI

İçerdikleri sağlıklı yağ asitleriyle antioksidan özelliği bulunan kuruyemişlerden günde 1 avuç tüketmek bağışıklığın güçlenmesini sağlar. Kavrulmamış çiğ haliyle tüketilen kuruyemişler E vitamini bakımından oldukça zengindir. Kuruyemişlerin genel faydaları ise şöyledir:

kuruyemis-faydalari.jpg

- Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur

- Cilt sağlığını destekler

- Vücudu içeriden besler

- Kilo vermede etkilidir

- Gerekli vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılar

- Beyin sağlığını destekler

- Yaşlanma etkilerini en aza indirir

- Kansere karşı savaşır

- Tip 2 diyabeti kontrol altına alır

- Kalp krizi ve inme riskini azaltır

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN