Elektronik sigarayı en çok çocuklar kullanıyor

Elektronik sigarayı en çok çocuklar kullanıyor

DSÖ, elektronik sigara kullanımına ilişkin yeni rapor yayımladı. Raporda, elektronik sigaranın, tütün kullanımını azaltmada etkili olmadığı belirtildi. Raporda görüşlerine yer verilen DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, gençlerin erken yaşta elektronik sigara kullanmak için tuzağa düşürüldüğünü ve nikotin bağımlısı olabildiğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), elektronik sigara kullanımının kontrol altına alınması için acil eylem çağrısında bulundu. DSÖ, elektronik sigara kullanımına ilişkin yeni rapor yayımladı. Raporda, elektronik sigaranın, tütün kullanımını azaltmada etkili olmadığı ifade edildi.

Raporda, nikotinli elektronik sigaranın ileri derecede bağımlılık yapıcı özelliği bulunduğu hatırlatıldı. DSÖ’nün faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde 13-15 yaşlarındaki çocukların, yetişkinlere göre daha yüksek oranlarda elektronik sigara kullandığına dikkat çekilen raporda, nikotinli elektronik sigaranın ileri derecede bağımlılık yapıcı özelliği bulunduğu hatırlatılarak, bazılarının kansere neden olduğu bazılarının ise kalp ve akciğer rahatsızlıkları riskini artırdığı kaydedildi.

Raporda görüşlerine yer verilen DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, gençlerin erken yaşta elektronik sigara kullanmak için tuzağa düşürüldüğünü ve nikotin bağımlısı olabildiğini belirtti. Ghebreyesus, ülkelere sigara kullanımını önlemek ve özellikle gençleri korumak için sıkı önlemler almaları çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN