Günlük en az 150 mikrogram iyot alınmalı

Günlük en az 150 mikrogram iyot alınmalı

Uzm. Dr. İrfan Berber, iyotun, insan sağlığı ve gelişimi için gerekli önemli elementlerden biri olduğunu söyledi. Berber, “İyot eksikliğinden kaynaklanabilecek hastalıklardan korunmak için, kişilerin günlük en az 150 mikrogram iyot alması sağlanmalıdır. Diyetle yeterli iyot alınmaması, bağırsakta emiliminin yetersiz olması, emzirme dönemi, aşırı terleme gibi durumlarda vücutta iyot eksikliği gelişebilmektedir” dedi.

İyotun, insan sağlığı ve gelişimi için gerekli önemli elementlerden biri olduğunu söyleyen Medicana Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. İrfan Berber, “İyot eksikliğinden kaynaklanabilecek hastalıklardan korunmak için, kişilerin günlük en az 150 mikrogram iyot alması sağlanmalıdır. Diyetle yeterli iyot alınmaması, bağırsakta emiliminin yetersiz olması, emzirme dönemi, aşırı terleme gibi durumlarda vücutta iyot eksikliği gelişebilmektedir” dedi.

Berber bu oranın 0-5 yaş arası çocuklarda 90, 6-12 yaş arasında 120, hamile ve emzirenlerde ise 250 mikrogram olduğunu kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN