Kabuğu kendisinden daha değerli! Bilinmeyen faydaları ve fiyatıyla çiftçiye yeni gelir kapısı oldu… Kapış kapış satılıyor

Kabuğu kendisinden daha değerli! Bilinmeyen faydaları ve fiyatıyla çiftçiye yeni gelir kapısı oldu… Kapış kapış satılıyor

Verimli topraklar sayesinde birbirinden çeşitli ürünler alıcıyla buluştururken bu besinin kabuğu kendisinden daha faydalı çıktı. Yalnızca faydasıyla değil kendisinden daha pahalı olmasıyla da gündem oldu. Bir vatandaş ise kendisini satamayınca kabuğunu satmaya başlayarak yeni gelir kapısını açtı…

Yılın her döneminde hasat edilen limon bu yıl ne yazık ki bazı çiftçilerin elimde kaldı. Adana'nın Kozan ilçesinde ise bahçedeki kilo fiyatı 30 kuruşa kadar düşen limon kendine yeni bir alan bularak bu sefer de kabuğu ile konuşulmaya başlandı. Öyle ki bir vatandaş limon kabuğunun kilosunu 17 liradan sattığını açıkladı.

“KABUĞU KENDİSİNDEN DAHA DEĞERLİ”

Limon hasadının ellerinde kaldığını lakin limon kabuğunun kendisinden daha faydalı olduğunu açıklayan üretici Aysel Kurt konuya ilişkin olarak şu açıklamada bulundu:

"Bunun kabuğu boya, kozmetik, ilaç sanayisinde kullanılıyor. Biz bunu soyuyoruz, iplere asıp kurutuyoruz. Geçen sene kabuk 17 TL’den satılıyordu, bu yıl da aynı fiyatmış. Limonun kabuğu kendinden daha değerli. Bu üründen limonata, limon dondurması, kabuğunu rendeleyip dondurma yapılıyor. Çok fazla kullanım alanı var.”

capture-20231211194539101.jpg

LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI

Herkesin bildiği üzere limon, C vitamini açısından oldukça değerli bir besindir. Lakin çoğu kişinin bilmediği bir nokta ise limon kabuğunun aslında limonun kendisinden çok daha faydalı olduğudur. Limon kabuğu C vitamininin yanı sıra limonen, potasyum ve diğer besin maddeleri açısından da oldukça zengindir.

yeni-proje-1-006.jpg

C vitamininin en önemli faydalarından biri bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Dolayısıyla limon kabuğunda fazla miktarda bulunması bağışıklık sistemini güç verir. Lif bakımından da zengin olan limon kabuğu bu yönüyle de sindirimi düzenlemeye yardım eder.

yeni-proje-002.jpg

Güçlü antioksidan özelliklere sahip olan limon kabuğu, antioksidanlar sayesinde hücre hasarını önlemeye yardımcı olurken kanser riskini en aza indirir.

Tüm bunların yanı sıra metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan limon kabuğu aynı limonun yaptığı gibi kilo vermeye de yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN