Klima kullananlar dikkat! Bunu sakın yapmayın... Ölüme kadar götürüyor

Klima kullananlar dikkat! Bunu sakın yapmayın... Ölüme kadar götürüyor

Artan sıcaklıklara karşı klimayla serinleyerek önlem alanlara uzmanlardan kritik uyarı geldi. Kesintisiz klima kullanımının zararına dikkat çeken uzmanlar, ölüme kadar götüren o yanlışları bir bir açıkladı.

Son yılların en sıcak yaz ayının yaşanması klima kullanımını da artırdı. Ev ve iş yerlerinde sabah açılan klimalar gün boyu kapanmıyor. Ancak uzmanlar bunun doğru olmadığını belirtirken olası zararlarını da açıkladı.

Klimanın kesintisiz kullanımına dair uyaran uzmanlar, 3 saatte bir klimanın kapatılarak ortamın havalandırılması gerektiğini söyleyerek bu yöntemin sağlık açısından önemine dikkat çekti.

haber-1-ic.jpg

SERİNLEMEK İSTERKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Kesintisiz klima kullanımı konusunda peş peşe uyarı yapan uzmanlar, havasız kalan ortamın çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığına dikkat çekiyor. Klima kullanımının özellikle boyun ve sırt bölgelerindeki ağrılara neden olduğunu belirten uzmanlar, sık sık yaşanan baş ağrısının nedeninin de klima olabileceğini söylüyor.

Yaz aylarında yaşanan bu ağrıların nedeni klima ile yakın temastan kaynaklanıyor. Kas ve baş ağrılarının yanı sıra klima, cilt ve gözde de ciddi kuruluğa neden oluyor.

Ayrıca yaz aylarında artan zatürre şikayetlerinin başlıca nedeni de aralıksız klima kullanımı olarak gösteriliyor.

Uzmanlar klimanın bu yan etkilerine karşı korunmak için klimayla direkt temastan kaçınmayı ve aralıklı kullanıma dikkat etmeyi öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN