Saç dibini vitamine boğan bitki! Saç dökülmesi yüzde 40 azalıyor

Saç dibini vitamine boğan bitki! Saç dökülmesi yüzde 40 azalıyor

Saç dökülmesi kadın erkek herkesin yaşadığı büyük sorunlardan biridir. Saç dökülmesine neden olan birçok etken bulunmaktadır. Uzmanlar yaklaşık 100 bin saçın bulunduğu saç derisinde günlük 80-100 adet saçın dökülmesinin normal olduğunu söylerken, bunun üzerindeki dökülmeler ciddi bir sorun olarak görülmektedir. Saç dökülmesini minimuma indirmek ve sağlıklı saçlara sahip olmanın en etkili yolu ise doğal yöntemlerden geçmektedir. İşte saçlarınızı baştan yaratacak doğal yağ çözümleri...

Yapılan araştırmalar özellikle kadınların yüzde 40'ının 50 yaşına geldiklerinde saç dökülmesi yaşadığını ortaya koymuştur. Saç dökülmesinin nedeni olaraksa genetik faktörler, hormonal ve besinsel etkenler, kimyasala maruz kalma, kıl gelişimi bozukluğu, ilaçlar, psikolojik stres, mevsim geçişleri gibi etkenler gösterilmektedir.

Günde ortalama 80-100 adet saçın dökülmesi normal karşılansa da bu durum herkesin canını sıkmaktadır. Saç dökülmesini önlemek içinse saç köklerini beslemek gerekiyor. Bunun en iyi yöntemi de doğal yağlardan geçiyor. İşte, saç köklerinizi güçlendirmek ve dökülmeleri azaltmak için kullanabileceğiniz doğal yağlar...

SUSAM YAĞI

Susam yağı yoğun miktarda E vitamini içermektedir. Bu E vitamini sayesinde hem saçlarınızın dökülmesini durdurmaya hem de sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

yeni-proje-38.jpg

Susam yağını saçlarınıza uygulamak için kısa bir süre ocakta ısıtın. Ilık şekilde saç diplerine masaj yaparak uygulayın. 1 gece saçlarınızda beklettikten sonra yıkayın. Bu yöntemi haftada en fazla 2 kere uygulamalısınız.

ÇÖREK OTU YAĞI

Saçı besleyen ve hızlı uzamasını sağlayan bir başka yağ ise çörek otu yağıdır. 2 yemek kaşığı çörek otu yağını elinize döktükten sonra saç diplerinize masaj yaparak sürün.

yeni-proje-37.jpg

Saçınızın her yerine iyice yedirdikten sonra yağı maksimum 40 dakika kadar bekletin ve saçlarınızı yıkayın. Bu yöntemi haftada maksimum 2 kere uygulamalısınız.

ZEYTİNYAĞI

E vitamini bakımından zengin olan yağlardan biri de zeytinyağıdır. Bu yağ düzenli kullanımda saç diplerine vitamin depolar ve dökülmeyi durdurur. Ayrıca zeytinyağı saçları nemlendirerek dış etkenlere karşı da koruma sağlar.

yeni-proje-36.jpg

Birkaç damla zeytinyağını saç köklerine masaj yaparak sürdükten sonra 40 dakika kadar saçınızda bekletin. Ardından saçlarınızı bol su ile yıkayın. Bu yöntemi haftada 2 kere düzenli olarak uyguladığınızda etkisini göreceksiniz.

SOYA YAĞI

Güçlü nemlendirici özelliği bulunan soya yağı, saç diplerinde oluşan kuruluk, kaşındı ve dökülme sorunlarına etki eder.

Uzmanlar, E vitamini ve Omega yağ asiti bulunan soya yağının saçlar için ideal bir antioksidan olduğunu; özellikle kuru, hasarlı ve boyalı saçlar için kullanımının ideal olduğunu belirtiyor.

yeni-proje-35.jpg

Soya yağını ocakta hafif ısıtarak saç diplerinize ve saçınıza eşit miktarda sürün. 30 dakika kadar saçınızda beklettikten sonra şampuan ile yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanımda etkisini göreceksiniz.

HİNT YAĞI

Hint yağı, saç köklerini tazeleyen ve yenilenmesine yardımcı olan bir yağdır. Bu yağ düzenli kullanımda dökülmeyi anında durdurarak, saçların halat gibi güçlü olmasını sağlar.

yeni-proje-34.jpg

Haftada 2 kere düzenli olarak saç diplerinize uygulayacağınız hint yağı saçınızın nem dengesini korurken aynı zamanda daha canlı, parlak ve güçlü görünmesini de sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN