Sindirimden grip ve soğuk algınlığına zencefilin 9 sağlık faydasını öğrenince evinizden eksik etmeyeceksiniz

Sindirimden grip ve soğuk algınlığına zencefilin 9 sağlık faydasını öğrenince evinizden eksik etmeyeceksiniz

Bugün haberimizde kiminin asla vazgeçemediği, evinden eksik etmediği, kiminin ise kokusu ve görüntüsünden dolayı hep mesafeli durduğu, son yıllarda basit bir karın ağrısından tutunda gebelikte mide bulantılarına kadar, kullanılan en doğal ilaç haline gelen doğadan gelen şifa deposu zencefile yer vereceğiz...

Ailenizin ve büyükannelerinizin, ister karın ağrısı, eklem ağrıları, mide bulantısı, ister soğuk algınlığı ve grip gibi pek çok sağlık sorununuz için bir fincan zencefil çayı önerdiğini duymuş olabilirsiniz. Genellikle kök olarak anılan zencefil, aslında yeraltında yetişen bir saptır. Kızılderililer zencefili yaklaşık 4000 yıldır mutfak hazırlıklarında özellikle kullanmışlardır, ama hepsi bu kadar değil. Zencefil ayrıca birçok tıbbi özellik ve sağlık yararları ile doludur.

İŞTE BİLMEDİĞİNİZ BAZI İNANILMAZ ZENCEFİL FAYDALARI

xd59urks.jpg

1. MİDE RAHATSIZLIĞINI GİDERİR VE SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Keskin bir kök olan zencefil, mide rahatsızlığını giderme yeteneği ile bilinir. Zencefil sindirim sağlığı için harikalar yaratabilir. Ayrıca tat alma tomurcuklarını uyandırır ve sindirim sularının akmasını sağlar. Her yemekten önce biraz taze zencefil doğrayın veya rendeleyin, birkaç damla limon suyu ve bir tutam tuz ekleyin ve çiğneyin.

2. ENFLAMASYONLA SAVAŞIR

Uçucu yağları, benzer anti-inflamatuar özelliklere sahiptir, bu da onu grip, baş ağrıları ve adet ağrıları için mükemmel bir çare yapar. Ayrıca osteoartritte ilaç alımını azaltabilir.

3. SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN GELENEKSEL ÇÖZÜM

Soğuk algınlığı için en iyi ilaçlardan biri zencefildir. 1 çay kaşığı formülü 1 bardak sıcak suda yaklaşık 10 dakika demlendirin, süzün ve dilerseniz bal ekleyin. Bu çay soğuk algınlığı semptomlarını azaltmaya yardımcı olacaktır.

zencefil-1.jpg

4. BULANTIYI HAFİFLETİR

Zencefildeki aktif bileşikler kanser kemoterapisinin ve ameliyattan sonra oluşan mide bulantısını ve mide bulantısını hafifletebilir.

5. İŞTAHI GERİ KAZANMAYA YARDIMCI OLUR

Zencefili limon ve siyah tuzla çiğnemek iştah kaybının giderilmesine yardımcı olabilir. Siz de aynı dertten muzdaripseniz, iştahınızı açmak için bu evde çareyi denemek isteyebilirsiniz.

6. ADET AĞRISINI AZALTABİLİR

Hanımlar dikkat! Zencefil tozu alımı, dismenore olarak da adlandırılan adet kramplarını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir. Zencefil, adet ağrısını hafifletmek için kullanılan geleneksel ilaçlardan biridir. Ağrıdan kurtulmak için bir fincan sıcak zencefil çayı da içebilirsiniz.

zencefil-ve-limon-cayinin-faydalari-nelerdir-toz-zencefil-cayi-nasil-hazirlanir-1651918800-5371.webp

7. KOLESTEROL DÜZEYLERİNİ DÜŞÜREBİLİR

Uzmanlar ayrıca zencefili, kalp hastalığı riskini arttırdığı bilinen Düşük Yoğunluklu Lipoproteinlerin veya "kötü" kolesterolün daha düşük seviyelerine bağladılar. Bunu günlük diyetinize ekleyin ve etkili sonuçlara dikkat edin.

8. ENFEKSİYONLARLA MÜCADELEYE YARDIMCI OLABİLİR

Taze zencefildeki biyoaktif bileşik olan Gingerol, enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Zencefil özü, özellikle diş eti iltihabı ve periodontitis gibi diş etlerindeki iltihaplı hastalıklarla bağlantılı oral bakteriler olmak üzere farklı bakteri türlerinin büyümesini engelleme yeteneğine sahiptir.

9. EKLEM AĞRISINI GİDERİR

Zencefilin yüksek anti-inflamatuar özellikleri eklem ağrılarını büyük ölçüde hafifletebilir. Gıdalarda ilaç, kuru toz veya taze kök dilimleri olarak kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN