Taksim'deki hastanede 'size bakmıyorum' kavgası: Doktor hasta yakınına yumruk attı

Taksim'deki hastanede 'size bakmıyorum' kavgası: Doktor hasta yakınına yumruk attı

Epilepsi atağı geçirdiği için Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil bölümüne gelen Çiğdem Aydemir ve arkadaşı Çağla Karataş doktor şiddetine maruz kaldı. İddiaya göre, acildeki görevli doktor 'İşim var' diyerek hastaya bakmadı. Duruma tepki gösteren kadınlara doktor, 'Size bakmıyorum' deyince ortalık bir anda karıştı. Doktor, hasta yakınının gözüne yumrukla attı. Yaralanan kadın güvenlik görevlileri tarafından kovalandıktan sonra ters kelepçe ile bir odaya kapatıldı.

Geçtiğimiz salı günü saat 19.30 sıralarında Beyoğlu’ndaki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil bölümüne epilepsi atağı geçiren Çiğdem Aydemir (37) ile arkadaşı Çağla Karataş (32) geldi.

Kadınlar kayıt işlemlerinin ardından sarı alana yönlendirildi.

'SİZE BAKMIYORUM'

Nöbetçi doktor Şamil K., iddiaya göre Çiğdem Aydemir’e başka bir hasta olmamasına rağmen “biraz işlerim var” dedi. Bunun üzerine arkadaşı Çağla Karataş doktora, Aydemir’in ayakta duramadığını söyledi. O esnada ayağa kalkıp yanına gelen doktor Şamil K. ile Aydemir arasında tartışma çıktı.

Tartışmada durumunu anlatan kadına doktor Şamil K., “size bakmıyorum” diye karşılık verdi. O esnada görüntülediğini fark eden doktor Şamil K., Çağla Karataş’ın gözüne yumruk attı.

Tartışma ve saldırı anı ise kameralara anbean yansıdı.

HASTA YAKININA TERS KELEPÇE

Tartışmanın ardından hastane dışına çıkmak isteyen Karataş, güvenlik görevlileri tarafından kovalanınca arbede yaşandı. Arbede esnasında orantısız güç kullanan görevliler, genç kadını ters kelepçe yaptıktan sonra polis noktasındaki odaya kilitledi.

Epilepsi atağı geçiren Çiğdem Aydemir de hastanenin dışına çıkartılarak önden kelepçelendi. O esnada onlarca güvenlik görevli ve saldırgan doktor Şamil K. iddiaya göre kadınlara küfür ve hakaret etti.

Olaya müdahale etmek isteyen vatandaşlara güvenlik görevlilerinin izin vermediği iddia edildi.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Olayın ardından beyaz kod ihbarı verilmesi üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede gelen ekipler, birbirlerinden şikayetçi olan doktor ve iki kadın gözaltına alındı.

Hastanede darp raporu alınan taraflar ardından emniyete götürüldü. Burada ifadeleri alınan iki kadına “tehdit ve hakaret” suçundan, doktora ise “kasten yaralama” suçundan adli işlem yapıldı.

Emniyette işlemleri tamamlanan taraflar savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Polis ekiplerinin olayla ilgili çalışması devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN