Zamlarıyla gündeme gelen İstanbul bu kez indirimle gündemde! Bunu kimse beklemiyordu… Ekmekte indirim sürprizi

Zamlarıyla gündeme gelen İstanbul bu kez indirimle gündemde! Bunu kimse beklemiyordu… Ekmekte indirim sürprizi

İstanbulluya bu sefer zam değil indirim haberi geldi! Megakentte sürekli artan ekmek fiyatlarında son yaşanan gelişme şaşırttı ve gramajı artırılan ekmeğin fiyatı sabit tutuldu…

Ekonomim.com’dan aktarılan bilgilere göre, İstanbul Ticaret Odası’nın Aralık ayı meclis toplantısının ardından azami ekmek fiyatlarında güncellemeye gidildi. Bu kapsamda Kasım ayında verilen “İstanbul’da 1 kg ekmek fiyatı azami 40 TL’yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak” kararı yeniden değerlendirmeye alındı.

GRAMAJI ARTTI FİYATI AYNI KALDI

Yapılan değerlendirmenin sonucunda azami fiyat 210 gramda 8 TL olarak belirlendi. “Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde, İstanbul için 210 gram ekmek 8 TL olacak şekilde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi’nin konuya ilişkin sürecin tamamlanması sebebiyle Oda Meclisi’ne arzı Yönetim Kurulumuzun 8.12.2023 tarih, 59 sayılı toplantısında kararlaştırılmıştır” oybirliği ile kabul edildi.

istanbul-ekmek-fiyati-1.jpg

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da ekmek fiyatlarındaki oynaklık dikkat çekmiş ve İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri il genelinde fırın denetimine çıkarak fiyatının yüksek olduğu tespit edilen 100’ü aşkın fırın hakkında tutanak tutmuş ve Haksız Fiyatı Değerlendirme Kurulu’nda incelenmesi için Ticaret Bakanlığı’na yollanmıştı.

İTO Meclisi’nde yapılan son oy sonrası, önceden 200 gramı 8 TL olan ekmeğin artık 210 gramı 8 TL olarak satılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN