Beşiktaş'tan tarihi transfer! 10 yıl sonra ilk kez... Hem asist hem gol yağdıracak

Beşiktaş'tan tarihi transfer! 10 yıl sonra ilk kez... Hem asist hem gol yağdıracak

Yeni sezonda şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Beşiktaş, bir yandan Rebic'in transferini resmi olarak açıklamak için geri sayıma geçerken bir yandan da tarihi bir transfer hamlesi için kolları sıvadı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında evinde Arnavutluk ekibi Tirana'yı ağırlayan Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, rakibini 3-1 ile geçerek ikinci maç öncesinde büyük avantaj elde etti. Yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi vermeyi amaçlayan Beşiktaş, Hırvat golcü Ante Rebic ile anlaşmaya varırken tarihe geçecek bir transfer hamlesi için de kolları sıvadı.

Gelecek sezon şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanıyor. Sezonun ilk resmi maçına Tirana'yı 3-1 ile geçen Beşiktaş, transferde düğmeye bastı.

Emrecan Bulut'un ardından Jean Onana ve Daniel Amartey'i kadrosuna katan Beşiktaş, son olarak Milan'da forma giyen Rebic ile her konuda anlaşma sağladı. Hücum hattını güçlendirmeyi amaçlayan siyah-beyazlı ekip, tarihi bir transfer hamlesi için kolları sıvadı.

Transferde 10 yıl sonra bir ilki gerçekleştirmeyi amaçlayan Beşiktaş, İtalya Serie A ekibi Cremonese forması giyen Nijeryalı golcü David Okereke'yi gözüne kestirdi.

Nijeryalı golcü ile anlaşmaya varan siyah-beyazlı ekibin, İtalyan ekibi ile son pazarlıkları yürüttüğü iddia edildi.

Kartal'ın Nijeryalı golcü için İtalyan ekibine 2 milyon euro teklifte bulunduğu pazarlıkların bir süredir devam ettiği ileri sürüldü.

25 yaşındaki golcü futbolcu, geçtiğimiz sezon 38 karşılaşmada forma şansı bulurken takımına 9 gol 3 asistlik katkı sundu.

TARİHE GEÇECEK

Siyah-beyazlı ekip, Nijeryalı golcü futbolcuyu kadrosuna katması halinde 10 yıl aradan sonra ilk kez bir Nijeryalı futbolcuyu kadrosuna katmış olacak. Kartal son olarak 2013 yılında Nijeryalı golcü Michael Eneramo'yu kadrosuna katmıştı.

David Okereke - Oyuncu profili 23/24 | Transfermarkt

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN