Yunan Bakan açıkladı: Galatasaray kafilesi ülkeye benim talimatımla alınmadı

Yunan Bakan açıkladı: Galatasaray kafilesi ülkeye benim talimatımla alınmadı

Olympiakos ile dostluk maçı oynamak için Yunanistan’a hareket eden Galatasaray, Atina’da test skandalıyla karşılaştı.Yunanistan Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Chardalias, Galatasaray kafilesinin ülkeye kendi talimatıyla alınmadığını söyledi.

Galatasaray, Olympiakos ile dostluk maçı oynamak için dün Yunanistan'a gitti. Yunanistan'a hazırlık maçı için giden Galatasaraylıların İstanbul'da yaptırdığı PCR testleri, Yunan yetkililer tarafından kabul görmedi. Sarı-kırmızılı kafile, yaklaşık 2 saat havalimanında bekledikten sonra İstanbul'a döndü. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Yunan yetkililerinin havalimanındaki bu şok tavrına büyük tepki gösterdi.

Galatasaray'ın Yunanistan'daki sağlık protokolüne uymadığını iddia eden Chardalias, Yunanistan mevzuatına göre Galatasaray kafilesinin hızlı teste girmesi gerektiğini ancak kabul etmediğini öne sürdü.

'KAFİLE, YUNAN MEVZUATININ HÜKÜMLERİNE UYGUN OLARAK HIZLI TESTTEN GEÇMEYİ REDDETTİ'

Chardalias, "Galatasaray'la yaşanan hadisede PLF formunun (Yunanistan'a seyahat etmeden önce doldurulan elektronik Yolcu Tanımlama Formu) karekodu, gelen herkes için zorunlu bir hızlı test gösterdi. Sivil Savunma Kurumu, Türk ekibinin bekleme konusunda endişelenmemesi için ilave ekipler oluşturmak için mekanizmasını harekete geçirdi ancak kafile, mevcut Yunan mevzuatının hükümlerine uygun olarak hızlı testten geçmeyi reddetti" dedi.

Türk tarafından ret cevabı gelmesi üzerine talimat vererek kafilenin ülkeye girişini engellediğini belirten Chardalias, Yunanistan'da toplum sağlığıyla ilgili konularda esneklik bulunmadığını kaydetti.

Chardalias, Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan'da hem vatandaşların hem de ziyaretçilerin insan haklarına saygı gösterildiğini savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN