Baz istasyonları artık tarih oluyor! Türkiye'ye gelmesi muhtemel: Dördüncü operatör olarak öne çıkacak! Görüşmeler sürüyor

Baz istasyonları artık tarih oluyor! Türkiye'ye gelmesi muhtemel: Dördüncü operatör olarak öne çıkacak! Görüşmeler sürüyor

Baz istasyonları artık tarihin tozlu sayfalarına karışacak! Türkiye'nin dördüncü operatörü olması bekleniyor! Görüşmeler sürmeye devam ediyor...

Tesla CEO'su Elon Musk'ın öncülüğünde hayata geçirilen Starlink projesi, internet hizmetini dünyanın dört bir yanına uzaydan sağlama amacını taşıyor. 2020 yılında lansmanı yapılan ve hızla ülke sayısını artıran Starlink, şimdi de cep telefonlarına yönelik bir özellikle gündemde.

BAZ İSTASYONLARI TARİH OLUYOR

baz-istasyonu.webp

Direct to Cell adı verilen bu yeni özellik, LTE destekleyen telefonlara metin, ses ve veri hizmetini uzaydan kesintisiz bir şekilde sağlamayı amaçlıyor. Starlink'in web sitesinde paylaşılan bilgilere göre, bu özellik, dünya genelinde gökyüzü görüşü olan her yerde iletişimi mümkün kılacak.

Direct to Cell özelliğinin çalışabilmesi için Starlink uyduları, uzayda bir cep telefonu kulesi gibi görev yapacak. Gelişmiş bir eNodeB modemine sahip olan bu uydular, standart dolaşım donanımına benzer şekilde ağ entegrasyonunu sağlayacak. Bu uyduların fırlatılma işlemleri, SpaceX'in Falcon 9 roketleri kullanılarak gerçekleştirilmekte.

DIRECT TO CELL ÖZELLİĞİ NE ZAMAN GELECEK?

direct-to-cell.png

Starlink tarafından yapılan açıklamada, uyduların fırlatılmasından altı gün sonra mühendislerin dünyadaki cep telefonlarından uydulara kısa mesaj gönderip aldıkları duyuruldu. Ancak, bu özellik henüz test aşamasında ve kademeli olarak kullanıma açılacak.

2024 yılında mesajlaşmanın, 2025'te sesli görüşmenin ve Nesnelerin İnterneti'nin (IoT) kullanılabilir hale geleceği belirtiliyor. Özellikle bu yeni özelliğin, telefon çekmeme gibi sorunları ortadan kaldırması bekleniyor.

TÜRKİYE İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

starlink.jpg

Bu gelişmelerle birlikte Türkiye'de de Starlink hizmetinin kullanıma sunulması için görüşmeler gerçekleştirildiği belirtiliyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da önemli gelişmelerin yakın bir dönemde bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN