Yapay zeka her zerremize zerk etti! Yapay zeka ile yazılan kitaplar Google'da yer alacak

Yapay zeka her zerremize zerk etti! Yapay zeka ile yazılan kitaplar Google'da yer alacak

Yapay zeka hayatımızın her bir alanına zerk etmişken, şimdi de Google yapay zeka aracılığıyla yazılan kitapları bulunabilir hale getirecek! Yazarlar arasında büyük tepki çekecek...

Google, yapay zeka tarafından üretilen düşük kaliteli içeriklerin endekslenmesiyle ilgili yeni bir tartışma başlattı. Bu durum, arama sonuçlarında "çöp içeriklerin" görünebileceği endişesini beraberinde getirdi ve özgün içerik üreten kesimi hayal kırıklığına uğrattı.

YAPAY ZEKA TARAFINDAN YAZILAN KİTAPLAR ÖNÜMÜZE DÜŞECEK

Yapay zeka, kitap yazabilir mi sorusunu ünlü yazarlar cevaplıyor: Mümkün değil

ShiftDelete'nin haberine göre Google'ın algoritması artık yapay zeka tarafından üretilen kitapları öne çıkararak arama sonuçlarında yer verecek. Ancak, bu kitaplar genellikle düşük kaliteli ve güncelliğini yitirmiş bilgiler içeriyor. Örneğin, "Bears, Bulls, and Wolves: Stock Trading for the Twenty-Year-Old" adlı kitap, finansal piyasalar hakkında yetersiz ve güncel olmayan içerik sunuyor.

Bu yapay zeka üretimi kitaplar, özellikle dil kullanımını izleyen araştırmacılar için önemli bir kaynak olan Google Ngram görüntüleyicisi gibi platformları etkileyebilir. Ancak, Google'ın güncellemelerin Ngram sonuçlarını etkilemediği iddiası, gelecekte bu kitapların bu sonuçları etkileme potansiyelini göz ardı etmemize neden oluyor.

Google'ın bu yapay zeka tarafından üretilen içerikleri nasıl filtreleyeceği konusundaki politikası belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN