Camiden camiye atışmayı da gördük

Olacağı buydu; Diyanet'in bir imamı, Hatay'da Fransızların etmediği gâvurluğun şehir bize geçince edildiğine dair klişe bir hezeyan savurdu. Başka bir imam da cuma hutbesinden ona cevap verdi, had bildirdi.

Camiye siyaset, ucuz demagoji, partizanlık, propaganda sokmaya başlarsanız bir daha nerede duracağını bilemezsiniz.

Zaten Diyanet de bu tehlikeli bayağılaşmanın durmasını istiyor mu ki? Öyle bir işaret yok.

Müftülükten alınan, mahkeme kararına rağmen de göreve döndürülmeyen vaiz Mehmet Deniz, hayatına son vermişti. Altından, başka bir müftünün ispiyonlaması çıktı.

Müftülüğü sırasında kılık kıyafetini, WhatsApp grubundaki paylaşımlarını filan şikâyet etmişler. Diyanet de duyarsız kalmamış; davranışları müftütülük görevine uygun değil diye, oradan almış. Mahkeme kararına rağmen göreve iade etmeyecek kadar da takmış.

Bir müftünün özel yazışmalarına, motora binmesine gösterdiği duyarlılık bu.

Fakat aynı Diyanet, bu hassasiyetin binde birini vaaz kürsüsünden siyasi propagandaya, provokatif konuşmaya, maganda ağzıyla ahkâm kesmeye göstermiyor.

Camiden camiye atışmayı, provokatif çıkışlarla şöhret kovalayan şu türedi başlatmıştı. Akşener, arayıp sormasa Diyanet, Halil Konakçı için parmağını oynatmayacakmış.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı. Arayıp tepki göstermeleri üzerine Diyanet, harekete geçmiş. İnceleme başlatmışlar. O da kerhen, zoraki, dostlar alış verişte görsün diye.

Böyle mi olmalıydı!

Kâh vaaz kürsüsündan, kâh sosyal medyadan sağa sola saldıran, gâliz ve kaba sözlerle oraya buraya bulaşan, bunu da dine mal eden zıpçıktılar çok. Sayıca çoklar da türedilerden biri, Diyanet'in kadrolusu.

Motora binmeyi bile hocasına yakıştırmayan Diyanet, bunları yakışık buluyor ki şimdiye ilişmedi. Maganda ağzıyla asıp kesmeler, vaaz diye yutturuluyor; Diyanet de buna ses etmiyorsa başka nasıl açıklanabilir?

Demirtaş'ın cezalandırılması talebiyle Kobani davasına yıllar sonra müdahil olan Diyanet; imamlığın kötüye kullanılmasına, halkı kin ve düşmanlığa tahrike alet edilmesine karışmıyor. Müdahale etmekte isteksiz, seyirci kalıyor gibi.

Avcılar Zeynebi Kübra Camii İmamı Muhammed Ali Gök, lafını bilmeyen Konakçı'ya cevap yetiştiriyor da... Diyanet hâlâ vermiyor ağzının payını. Ağırdan almak, inceleneceğini söyleyerek geçiştirmek neyin nesi?

Cemaati bölen, ayrıştıran, karşı karşıya getiren provokasyonların camiye taşınmasına göz yummak, fitneye ve nifaka yol vermektir.

Ancak orada bitmiyor. TCK 216'ya göre halkı kin ve düşmanlığa kışkırtmak, cezalık bir suç üstelik.

Müftünün müftüyü gammazlamasını, camiden camiye imamların atışmasını ömrümde duymamıştım. Bunları da görmek, duymak varmış kaderde. Daha neler duyacak, göreceğiz bakalım.

YORUMLAR (107)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
107 Yorum