Enflasyon mu daha kötü muhalefet mi?

AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü mesajındaydı; Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonu da hal yoluna yine kendilerinin koyacağını söyledi. Önceki iktidar, her nasılsa yoldan çıkarmış...

Erdoğan, kendi beyanıyla "hayat pahalılığının milleti bunalttığının farkında". Ve çalışanından emeklisine, herkesin refah kaybını eskisinin de üstüne çıkaracaklarını vaat ediyor.

Ama ne zaman? İşte orası biraz karışık.

Merkez Bankası Başkanı Erkan, iyileşmenin başlama tarihi için 2025 yılını telaffuz etmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 2026 sonrasından söz ediyor.

2023'ün, 24'ün suyu mu çıktı? Önceki AK Parti iktidarından devraldıkları enflasyonu, bu AK Parti iktidarı hal yoluna koyabilecekse ne duruyor? Yağ var, şeker var, un var; helva yapsalar ya!

Öncelik meselesi, enflasyonun acelesi yok. Millet, yerel seçime kadar hele bir dayansın, sabrın sonu selâmet.

İktidar için, İstanbul'la Ankara'yı muhalefetten almak daha acil, daha önce geliyor.

Çünkü deveden büyük fil, enflasyondan büyük muhalefet tehlikesi var.

Enflasyonu durdurmak için millete acı reçete içirmek, kemer sıktırmak seçim kaybettirebilir.

Seçim üzeri para saçarak gönlü alınacaklar sırada, bekliyorlar daha. Seçim rüşveti dağıtılmaz, mali disiplin şimdiden uygulanırsa oyları nasıl alınacak; emeklilere söz verildi.

Muhalefeti durdurmak, iktidar için, enflasyonu durdurmaktan daha önemli. Millet sıksın dişini, şunun şurasında ne kaldı.

Kaşıkla dağıtılanlar, seçimden sonra yine kepçeyle toplanır milletten. Bu kez zam, sadece iğneden ipliğe vergilere yapılır, maaşlara yapılmaz; olur biter.

Ne dedi Mehmet Şimşek; temmuzdaki enflasyon rekorunun sebebi, maaş zamları. Onu kesin, enflasyonun hızı da kesilir. O arada maaşlıların nefesi de kesilir ama olacak o kadar.

Körfez turundan dönerken Erdoğan, akaryakıttaki yüzde yüzlük artışa açıklık getirmişti. Fiyatlara gelen, zam değil enflasyon güncellemesiydi.

Benzinle mazot, güncellenmeye doymuyor nitekim. Dün yine güncelleniyorlardı.

Fakat enflasyon güncellemesinin babasıyla henüz tanışmadı millet, yerel seçimden sonraya bırakılıyor o.

Bu bir şey değil, geciktirilen güncellemeleri görün siz de niye dağ gibi biriktiriyorlar?

Çünkü önce muhalefetin durdurulması lâzım.

Zafer turuna Bayburt'tan başlamıştı, ilk teşekkür ziyaretindeydi. Cumhurbaşkanı, son seçimde nasıl büyük bir tehlike atlattığımızı milletin giderek daha çok gördüğünü anlatıyordu.

Uçurumun kenarından dönmüşüz, Allah korumuş, ya muhalefet kazansaymış, kayıkçı kavgalarını seyretmekten gına gelmiş, bıkmış bunlardan millet, kendi seçmenleri de bunların insafına kalmadığına hamdediyormuş.

Daha olmamış ne olacaktıysa!

Erdoğan, Bayburt öncesinde teşkilatlarına da yeni hedeflerini göstermişti. Çok kötü giden ve muhalefetten kurtarılmayı bekleyen şehirler vardı. 31 Mart 2024'te de bu kötü gidişe 'dur' diyeceklerdi.

Enflasyona 'dur' demeyi, işte onun için erteliyorlar.

Çileniz biraz uzuyor belki ama belediyeleri AK Parti kazanınca değecek.

Hadi dereye su gelene dek kurbağanın gözü pörtlemedi, diyelim...

Geçen yıl, öncekinden; bu ay, geçenden; bugün, güya dünden iyi olacaktı. Yıllardır olmadı. Millet 3 yıl daha katlansın da bu vaat tutacak mı; 2026'nın, 2023'ten iyi olacağı nereden belli?

MÜCADELE SIRASI SİTE AİDATLARINA GELMİŞ

Düzenleme yapılacakmış, site aidatlarına kanunla sınır konacak. Ortak giderlere, personel maaşına gelen zamlara sınır koymadan nasıl olacaksa...

Emirle faiz bile inmedi, Merkez'in tabela faizini takmadı piyasa, göstermelik kaldı.

Dünya bizin dediğimize gelmişti, onlar da enflasyonu düşürmek için faizi düşürecekti... Ama tersini yaptılar, faizi düşürmek için önce enflasyonu düşürdüler. Başardılar da...

Onların dediğine bizimkiler geldi; İngiltere'den Mehmet Şimşek'i, ABD'den Hafize Gaye Erkan'ı getirerek faizi yükselttirdiler. Fakat gerektiği gibi değil, yine göstermelik. Seçim üzeri ekonomi durgunlaşmasın diye.

Sonra da pahalılıkla, kira ve aidat artışlarıyla mücadele ediyormuş gibi yapıyorlar.

Sebep, enflasyon. Sebebi düzeltmedikçe bin emirle sonuç düzelir mi?

YORUMLAR (54)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
54 Yorum