Oldu o zaman

Rahmetli oyuncu Erdal Tosun’un unutulmaz repliğiydi. “Ne olmuş yani büyük adam olamadıysak, hayallerimizi satmadık ya” diyordu.

Ne olmuş yani ben de güncele uyarlayıp o repliğe nazireler yazdımsa; ucuz yalanlarla milleti kandırdığımı sanmadım ya...

Ne olmuş yani pahalılık varsa; bugün aç kaldıysan ileride bir gün doyarsın, ekonomi şahlanıyor, Türkiye Yüzyılı başlıyor, hem ölmezsin ya!

Ne olmuş yani yetki tokmağı iktidardaysa; sorumluluk davulu da muhalefetin boynunda, kötü yönetimin hesabını sorarsın işte onlardan.

Ne olmuş yani muhalefetin, yargıya söz geçirecek gücü yoksa; yargıyı sopa gibi kullanamazlar mı! İmamoğlu’na ceza, muhalefetin iktidara oynadığı bir Bizans oyunudur. Düzmecedir, senaryodur, düzenbazlıktır, hatta muhalefetin muhalefete de kumpasıdır, uyduruk bir tiyatrodur.

Ne olmuş yani iktidar, oyunu bozmak için kararı eleştirmek yerine topu taca atıyor, İmamoğlu’nun yasaklanmasına allem kallem hak veriyorsa... Sonuç değişir mi, Altılı Masa yargı üzerinden birbirine çelme takıyor. Akşener, Kılıçdaroğlu’na operasyon çekiyor. İktidar yapmıyor, birbirlerine düştüler, onlar kendi kendilerine ayak oyunu yapıyor.

Ne olmuş yani Soylu dediğinde hakaret sayılmayan “ahmak” lafını, İmamoğlu iade edince hakaretten ceza alıyorsa... Kanun önünde herkes eşit, yargı bağımsızdır.

Ne olmuş yani suimisal emsal alınmaz, kötü örnek örnek değildirse... Erdoğan’ın da başkanlığı düşürülmüş, hapse atılıp siyasette önü kesilmişti. Erdoğan’a yapıldığında yanlıştı, doğru değildi diye İmamoğlu’na yapıldığında da mı doğru olmayacak!

Ne olmuş yani karar Yargıtay’da onaylanıp kesinleşirse; tamamlamadan yarım kalsın diye başlatılır mı böyle süreç, can suyu olsun da rakip güçlensin mi, yaralı bırakılacak değil ya! İmamoğlu’nun önü kesilmesin diye küfür ve hakarete ceza verilmese miydi! Yargı süreci bitmeden ortalığı velveleye vermenin alemi ne!

Ne olmuş yani seçimle gelen seçimle gitmiyorsa; AK Parti oldu olası milli iradeye, sandığın üstünlüğüne en bağlı partidir.

Ne olmuş yani iktidar, beğenmediği üst yargı kararlarını daha önce tanımadı ve mahkemeleri uygulamamaya çağırdıysa; bu kerelik yargıya emir ve talimat verilemez bilin siz, iktidar ne karışır!

Ne olmuş yani iktidar, İstanbul seçimlerini iptal ettirdiğinde daha kötü yenildiyse; yine ters tepeceğini bile bile İmamoğlu’nu yasaklatacak değil ya! Kendine niçin böyle bir kötülük yapsın? Yaparsa yine AK Parti’nin yapacağını, hiçbir şey olmadıysa bile muhakkak bir şeyler olduğunu nereden çıkarıyorsunuz!

Ne olmuş yani AK Partililer, İmamoğlu’na yasağı sudan sebeplerle savunuyorsa; o da küfretmeden konuşsaydı. AK Parti hiçbir zaman yasakçı siyaseti savunmamıştır. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklardan oluşan 3Y ile de mücadele vaat etmiştir. İçişleri’nin el koyduğu İBB yolsuzluk dosyaları, İmamoğlu’ndan kurtarılmıştır. Dolayısıyla 3Y, dörde çıkmıştır, bir de Ucuz Y ekleyin. Palavra anlamındaki kabuzun Y’sinden.

Ne olmuş yani iktidar, ondan 3 bundan 5 borçlanarak rezervleri dolu gösteriyorsa; borç alıp emir veren bir Türkiye var artık. Niye başaramasın, sen Türkiye’sin büyük düşün! Veren el, bu devirde alan elden üstün değil, o eskidendi. Çatlasalar da patlasalar da uzaya çıkacağız, Türkiye Yüzyılı başlayacak.

Durduramayacaklar!

Oldu olacak, kırıldı nacak; olan oldu demek. Oldu da bitti, atı alan Üsküdar’ı geçti.

Oldubittiler, Karayip korsanları oldu bitti kalipso şarkılarına konudur. Kalplerini ve paralarını alıp Venezuela’yı geçen sevdiklerinin ardından neşeyle tempo tutar şarkıcıları.

Olanlar oldu, Ucuz Y’nin üstüne bir bardak soğuk su içildiyse şimdi biz de hep birlikte söyleyebiliriz:

Matilda!

Oldu o zaman, kalipso kralı Metin Ersoy’dan dinleyin.

YORUMLAR (65)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
65 Yorum