Tabelada Çeroki Köyü

Smoky Dağları’nın eteklerinde bir tabela çıkmıştı karşıma, Çeroki Köyü yazıyordu.

Direksiyonu hemen kırmıştım, dünya gözüyle yaşayan bir Kızılderili köyü görecektim.
Fakat tabelalar, bir park girişindeki gişelere getirmesin mi beni!

‘Dur bakalım’ diyerek inip gişeciye yanaşmıştım.

Ne dese beğenirdiniz?

10 dakikaya kapatıyorlarmış, yeni ziyaretçi alamayacaklarmış.

Cehalet işte, tabelayı gerçek sanmışım.

Otantik değil göstermelik bir yerli köyü kurmuşlar. Biletle giriliyor.

Mesai bitince halkın, Kızılderili kostümlerini çıkarıp şehir hayatlarına döndüğü bir köyü canlandırıyorlarmış.

Canlı müze yani, seyirlik gösteri köyü.

Rus tarihinde de meşhur Potemkin Köyleri var.

Potemkin, Kırım valisiyken Çariçe Katerina ve yabancı misafirlerinin gözünü boyamak için geliştirmiş. Yol boyunca oradan oraya taşınan seyyar, paravan köyler. Köylü kılığındaki adamları, mutlu ve zengin köylüleri oynuyormuş.

Çeroki Köyü, gezici değil tabii. Potemkin aldatmacasından farklı.

Ama perde kapanınca köy esnafı, yine üstünü değişip evlerine dağılıyor.

Nereden mi aklıma geldi?

Seçime giderken görücüye çıkarılan tabelalarla gerçek bambaşka da ondan.

Tabelada, MB faizi yüzde 8 buçuk. Söylemde de “bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez, devamlı düşecektir”. Ama bankalarda faiz, fiilen yüzde 30’larda.

Tabela; Bay Kemal’i, Diyanet’i kapatacak ve inanç başkanlığı kuracakmış gibi gösteriyor. Fakat Aleviler için inanç başkanlığını AK Parti kurdu. Altılı Masa’dan hiçbir partinin vaatleri arasında da Diyanet’i kapatmak yok. Aksine CHP, Diyanet’i kapatmaya kalkanın, karşısında kendisini bulacağını söylüyor.

Tabelada; şova çıkarılan TOGG’un, Almanları çatlattığı vurgulanıyor. Ancak gösteri sürüşü sonrası TOGG’dan inen kimi devletliler, nedense Alman arabasına binip makamlarına dönüyor.

Tabelada ‘uçak gemisi’; halka açıldı, liman liman gezdiriliyor. Ama değil uçak, üstüne henüz SİHA inmedi, inemiyor.

Tabelaya göre Karadeniz gazımız evlere bir yıl bedava verilecek. Oysa faturaya sadece sıcak su ve mutfağın asgari tüketim diliminde yansıyacak.

Tabelaya sorsanız, doğal gaz zengini Norveç gibi olduk. İktidar, Karadeniz rezervimizden gençlere fon ayıracak, eksik kalmıyoruz. Lakin rezervimiz, en kabadayı 10 yıllık tüketimimizi karşılayacak kadar. O da astarı, yüzünden pahalıya gelmiyorsa. Bedavaya çıkmıyor, hepsi kâr kalacak değil.

Tabela, Türkiye Yüzyılı’nı müjdeliyor. Gerçekte ise Suud, Katar, Rusya’nın döviz destekleri, fahiş faizle dolar borçlanma ve ABD, AB gibi Batılı dostların deprem yardımlarıyla ayakta duruyoruz.

Ve Rusya’da, İran’da 50 ila 100 katımız arasında gaz rezervi varken kendi yüzyıllarını başlatamıyorlar; onu biz başlatıyoruz.

Yine tabela; terörle iltisaklı, irtibatlı diye fişlenen yasal uzantıları CHP listesinde aratıyor. Ama karşı listeden seçime girdikleri için orada bulunamıyorlar.

Bir de tabelada, ‘camiye siyaset sokulmaz’ deniyor yalnızca. Avlusunda seçim mitingi yapılmayacağı, cemaatten 14 Mayıs’ta muhalefeti sandığa gömmesinin istenmeyeceği, hele yalanın hiç sokulmayacağı söylenmiyor ki. Onu da söylemek gerekeceği, kimin aklına gelirdi!

YORUMLAR (47)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
47 Yorum