Terörü siyaseten kullanma özgürlüğü

AK Partili Soylu, İçişleri Bakanıyken İBB'de 550 terörist çalışıyor, lafları etmiş. Bir İBB çalışanı da dava açmış. Avukatı, siyaset yapma ve kanaat açıklama özgürlüğü olarak savunuyor.

İsim vermemiş, genelmiş, hazırlanan raporlara dayanıyormuş...

Sanki İçişleri Bakanlarının işi, İBB'de teörist çalıştığı raporla tespit edildiyse gidip yakalamak yerine siyaseten kullanmaktı. İktidar genel kanaat edinsin de muhalif siyasetçileri karalamaya yarasın, diye mi hazırlanıyor raporlar?

Terörle mücadelenin nasıl iktidar mücadelesine alet ve istismar edildiğinin itirafı gibi oldu.

BBP'li Destici de siyaset yapma özgürlüğü çerçevesinde tuttu, üstüne tüy dikti.

CHP'den İYİ Parti'ye, Saadet'ten Zafer'e; muhalefette ne kadar parti varsa hepsini bir fotoğrafta toplayıp terörle mücadelenin hedefi ilan etti.

İktidarın mızıka takımı durur mu, onlar da opera sanatçısı Pervin Çakar üstünden Özgür Özel ve CHP'yi vurdu. Dinlemeye gittiği için teröristlerle kol kola girmiş ya!...

Çağrı açık; şehitlerin hesabı seçimde muhalefetten sorulsun, isteniyor.

Ne zaman şehit haberi gelse teröristleri sandıkta, Meclis'te, belediyelerde arayanlar yine suyunu çıkarana kadar siyaset yapma özgürlüğünü kullanıyor.

İktidarın medyası över, belediyesi ödül verir, TRT'si Kürdi'ye çıkarırken Pervin Chakar, terör sevici değildi. Ama konserine CHP lideri gidince terör sevici oluverdi. Kürt olması, Kürtçe şarkı okuması onu PKK yandaşı, konserini dinlemesi de Özgür Özel'le CHP'yi de terör işbirlikçisi yapmaya yetti.

Ahmet Kaya'ya lincin hesabını her sandıkta sorup sorduranlar, Ahmet Kaya'yı linç ettiren nefret söylemleri ve dolduruşlarla aynı yerde buluştu. Hepsi orada şimdi. Kimler kimlerle beraber, ağız birliği içinde, kadere bakın!

Teröristi Meclis'te, seçim sandığında, belediyelerde ararken terörle mücadeleye 12 şehit vermiştik. Bir ay geçmeden 9 şehit daha...

Onca vatan evladı, siyaseten milleti bölüp ayrıştırarak düşmanlaştırmakta kullanılmak için şehit düşmedi. Cenazeleri istismar edilsin, diye de değil...

Bunu, 2015'lere dek AK Parti ve Erdoğan haykırıyordu.

7 Ekim 2008'de şöyle diyordu meselâ:

"Bakın, çok açık ve samimi söylüyorum; kimse terör üzerinden siyaset yapmasın. Kan üzerinden siyaset yapılmaz; şehitlerimiz, gazilerimiz üzerinden siyaset yapılmaz.

Tepkisel davranışlar ve söylemler, terörün varmak istediği amaca hizmet edebilir.

Bunu söylerken, terörü üreten toplumsal dinamikleri ve bir bütün olarak devletin terörle mücadele pratiğini tartışmayalım, üzerinde konuşmayalım, demek istemiyorum. Makul ve serbest bir tartışma olmadan meselelerimizi çözemeyeceğimiz de aşikârdır.

Düşmanlık üreten, bu toplumun kardeşliğini zedeleyen söylemler, ancak terör odaklarına hizmet edebilir."

Demek ki terörle doğru mücadele edilip edilmediğini serbestçe tartışmak, gerekli ve hakmış. Yasaklamaksa teröre hizmet edermiş.

Peki kendisine tanımadığı siyaset yapma özgürlüğü bırakmayanlar, hak ve gerekli olanı bile muhalefete neden tanımıyorlar?

6 Şubat depreminden 11 ay sonra hâlâ bir ucu, şehit ateşinin düştüğü depremzede çadırlarına çıkabildiği için mi?

İMAMOĞLU'NA KURGU KURUM'A DERS

İstanbul'da AK Parti'yle CHP adayları arasındaki seçim yarışı, yanlış yönde kızışıyor...

İmamoğlu, sağlam bir özel halk otobüsünü bozuk göstermek için mizansen hazırladıklarını ve ellerinde patladığını duyurdu.

14-28 Mayıs seçimlerinde muhalefeti teröristlerle gösteren montaj video, 'kıvrak zekâlı gençlerin işi' çıkmıştı. Kıvrak zekâlı gençler yine iş üstünde yani.

Örgütlü dezenformasyonla mücadele için yasa düzenlendi ama herkese işlemiyor. Nedense Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de oralı değil. Dezenformasyonu kimin yaptığına göre değişiyor olmalı.

İmamoğlu, karalama kurgularını boşa çıkarmakla uğraşırken Kurum cephesi, acemiliklerle boğuşuyor.

Bakanlığa bağlı Marmaray'ı ücretsiz yapma yetkisi İBB'deymiş, İstanbul'da toplum ulaşım da gazetecilere paralıymış, Mahmutbey trafiğindense Bakanlık değil İBB sorumluymuş gibi vaatlerde bulunmuştu. Ders çalışmadığına işaretti.

Kurum, TOKİ mağduriyetleriyle karşılaşınca da eliyle kamerayı kapattı. Hazırlıksız yakalanmış. Oysa en çalışmış olması gereken yerdendi soru.

Böyle başlayan yarışın sonunu siz düşünün.

YORUMLAR (59)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
59 Yorum