Üst Akıl şimdi yandı

Epeydir adı geçmiyordu; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üst Akla yine savaş açarak kendini unutturmasına izin vermedi.

Anlıyoruz ki belediye seçimlerinde tek rakipleri, Üst Akıl.

AK Parti, İstanbul'da Netanyahu'yla yarışacaktı. Millet çağrılmıştı, dersi sandıkta verilecekti. Onun değişeceği anlamına da gelmiyor.

Çünkü 2019 İstanbul seçiminde Sisi ne idiyse 2023 seçiminde de Netanyahu o; kukla.

Kuklacı bile değiller, herkes yerini bilsin.

Kaldı ki Sisi, Esad örneğinde olduğu gibi, kuklayla uzlaşabilirsiniz. İsveç'e NATO vizesi örneğinde olduğu gibi, kuklacıya da istediğini verebilirsiniz.

Bunlar, bir siyasetçinin barış ve diplomasi lideri olduğunu gösterir ama Üst Akla uyduğunu zinhar göstermez.

Kuklayla, kuklacıyla iyi geçinmek zorunda kaldınız, diye Üst Akılla savaşınız bitti sanılmasın.

Uzlaşmacı tavır, her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa Üst Aklı bulup onunla savaşmaya devam etmenize mani değil.

Ayrıca dışarıda bir yerde Üst Akıl varsa onun muhakkak içeride de uzantıları vardır. Üst Akla teslim olmayı, boyun eğmeyi savunan bu hainlere de bildiğiniz üzere mandacı ekonomist, deniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı konuşmada mandacıların da hatırını sordu.

Gerçi Hazine ve Maliye Bakanı gibi Cumhurbaşkanı da açık açık müjdeyi veriyor; seçimden sonra dış fonlar akacak, ekonomi öyle toparlanacakmış.

Fakat bir umudumuz dış fonlarda, diye kafanız karışmasın. En büyük dış güç Üst Akıl ve onun içimizdeki kolu mandacı ekonomistlerle mücadele kaybedildi, demek olmaz.

Hem paralarını yiyor hem de dış güçlerden bağımsızlığımızı kazanıyoruz, var mı bize yan bakan!

basliksiz-3.jpg

SANDIKTA YİNE GÂVUR VE MANDACISI TEPELENECEK, BUYURUN EKONOMİK BAĞIMSIZLIK SAVAŞINA

Dış fonlara bağımlılıktan kurtulmak için, ekonomik bağımsızlık savaşı başlatılmıştı.

Faizi, yüzde 19'dan düşürerek kazanılacaktı. Halk, vatan için gerekirse kuru ekmekle soğana tâlim edecekti. Enflasyonla dolar, bu uğurda patlatıldı.

Bugünse o savaşı, faizi yüzde 40'a çıkararak veriyoruz.

Merkez Bankası Başkanı, önceki gün meydan okudu; faizi, gittiği yere kadar da çıkaracak evelallah, taviz yok. Allah ne verdiyse. Enflasyon ve onu düşürecek dış fonlar dur, diyene dek geri adım atmayacak. Yüzde 50'yse 50, 60'sa 60; ne gerekirse...

Dış fonlardan daha çok para aktıkça ekonomik bağımsızlığımızı kazanmaya daha çok yaklaştığımız da sürekli hatırlatılıyor.

Faizi indirerek enflasyonla büyüme politikası, meğer faziletsiz döngüymüş.

Bizzat Erdoğan, enflasyonsuz büyürsek artık faziletli döngüye girmiş olacağımızı ve bunu da ancak dış fonlar sayesinde, güvenlerini kazanarak başarabileceğimizi Cezayir dönüşü anlattı.

Daha önce aynı şeyi anlatanlar, mandacıydı. Faziletsiz modelin, ekonomimizi dış güçlere daha bağımlı yapacağını söylemeleri yetiyordu.

Daha bağımlı olmuşuz, güvenlerini kazanmak için dış fonların peşinde koşuyoruz, dil döküyoruz, haklı çıkmışlar. Ama durumları değişmiyor. Erdoğan'a göre mandacı, hâlâ onlar.

Dış fonlara daha bağımlı olmak, hem bize ekonomik bağımsızlık getirmeyecek hem de faziletli döngüye sokmayacakmış gibi konuşuyorlar. Mandacılık değil de nedir?

HAİN MANDACILAR BURADA DA ÜST AKIL HANİ NEREDE?

İştir kişinin âyinesi, lâfa bakılmaz; kimin mandacı olduğu ortada. Fakat Üst Akıl, ortada yok.

Üst Akıl, zannedildiği gibi emperyalist ABD, Haçlı Batı, Siyonist faiz çeteleri filan olsa... Tetikçisi olarak paramıza operasyon çektikleri söylenen Fitch, Moody's ve diğerleri, ABD'yle İsrail ekonomilerinin notunu kırmak, Türkiye'ninse notunu artırmak için sıraya girmezdi.

Yeni Şafak bile ABD'yle İsrail ekonomilerine darbe vuranlar, bize para musluklarını açtı açacak, yaşasın, diye sevinmemizi bekliyor.

Şayet Üst Akıl, intihara karar verip kendi kendine saldırırken Türkiye'ye fon yağdırmayacaksa bozulacak oyun çok daha büyük.

Üst Akıl; büyük dünya resminde görünmüyor, uzaylılara karışmış. Mars'ta mı saklanıyor, ne yiyip ne içiyor, in midir cin mi; belirsiz.

Tabii nereye giderse gitsin Allah'ın emri, savaşı kaybedeceğini biliyoruz. Hem de İstanbul seçimlerinde, AK Parti adayına yenilecek.

Önümüzdeki marta sandıklar, inşallah gıyabında, yani yokluğunda Üst Aklı gömmek için kuruluyor.

Erdoğan, AK Parti grubunda hedefi şöyle koydu:

"Bugün bir başlık atıyorum, 'Yeniden İstanbul'. Bizim kuklalarla ve kuklacılarla işimiz yok. Biz, üst akıl ile mücadele ediyoruz."

Seçmenler, gazâmız mübârek olsun!

YORUMLAR (74)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
74 Yorum