Beşiktaş’ın planı

Maç başlamadan maçın nasıl olacağı belliydi. Beşiktaş, alışık olduğu şekilde oyunu 3. bölgeye yığacak, Galatasaray da savunmada kalıp sakin kalacak ve son bölümde gerekli riskleri alacaktı. Nitekim maç tam da beklendiği gibi başladı. Beşiktaş sağlı sollu ataklarla Galatasaray savunması üzerinde baskı oluşturdu. Bu sezon yenilenen ve gençleşen Galatasaray’da taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başlamıştı, Avrupa Ligi’ndeki iki deplasman maçı Sarı-Kırmızılıların yol aldığının kanıtıydı. Buna Marcao’nun kadroya dönmesi de eklenince telaşsız bir Galatasaray savunması gördük. İlk yarıdaki yoğun baskıyı başarıyla savuşturdular. Bunda Marcao- Nelsson uyumu, önlerindeki Taylan- Berkan ikilisinin enerjisi de önemli katlı sağladı. Muslera’nın da eski formuna yaklaşması Beşiktaş açısından beklediği gole ulaşmasını zorlaştırdı.

Savunmada kalarak Kerem, Morutan ve Cicaldau ile kontratağa çıkma planı aslında oyunun son bölümünde sonuç veren bir stratejiydi ancak Kerem’in pasında Cicaldau’nun nefis şutu Galatasaray’ın ilk yarıda öne geçirdi. Beşiktaş üstün oynadığı maçta geriye düştü ama paniklemedi, oyun planına sadık kaldı. Nitekim devre gelmeden beraberlik golü geldi. Larin yine nefis bir kafa golüne imza attı. Burada Umut’un güzel ortası dışında Muslera’nın altıpasta bu vuruşu yaptırmasına dikkat çekmek gerekirdi.

Maçın ikinci yarısı da takımlar için aynı taktikle başladı. Beşiktaş baskısının artması üzerine Fatih Terim 64. dakikada ilk hamleyi yaptı, Morutan- Babel ve Taylan- Halil değişikliği ile oyunu Beşiktaş yarı alanına taşımak istedi. Ancak tam da bu anda Beşiktaş’ın golü geldi. Larin, Necip’in ön direkten aşırttığı topu arka direkte dokundu ve maçtaki kırılma anına imza attı.

Terim’in oyuncu değişiklikleri Galatasaray’ı maça ortak etmeye yetmedi. Maça başladığı 11’le devam eden Beşiktaş topu ve maçı kontrol etmeye devam etti. Terim; 78. dakikada Yedlin- Ömer Bayram ve Diagne- Mostafa Mohamed değişikliği ise oyuna bir müdahalede daha bulundu. Nitekim Vida’nın neden olduğu penaltı Galatasaray’a beraberlik şansını getirdi ancak Ersin, Mostafa Mohamed’in vuruşunu çelerek son dönemdeki görkemli yükselişini sürdürdü.

Sergen Yalçın, son bölümde Galatasaray’ın hakimiyetini artırması üzerine orta sahada Teixeira- Salih hamlesini yaptı. Yalçın’ın son dakikadaki değişiklikleri zamana yönelikti.

Sonuç olarak her iki takım da kendi oyununu oynadı. Daha başarılı olan, zaafları değerlendiren Siyah- Beyazlılar sonuca gitti. Fatih Terim’in takımı ise son 4 penaltıdan 3’ünü kaçırdı. Dün de puan kaybının sebebi buydu. Terim antrenmanlarda takıma daha çok penaltı çalıştırmalı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.