Formula 1’e ve maçlara kontrollü seyirci dönemi gelmeli

Uygulanan politikalarının milletlerarası organizasyonlardan iyice uzaklaştığı, sınırları kapatarak kabuğuna çekildiği bir dönem yaşıyoruz.

Bu gidişat hiç de hayra alamet değil. Çünkü varolan tesislerimiz adeta çürümeye terkediliyor veya amacı dışında kullanılarak milli servet heba ediliyor.

Neticede stadyumlar, yüzme havuzları, atletizm stadları, çok amaçlı spor salonları veya ihtisas tesisleri, 24 saat spora açık kalsın diye yapıldı.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlar gerçekleştirilebilsin, 35 milyonun üzerinde spor çağındaki gençlerimiz, 20 milyonluk ilk ve ortaöğretim çağındaki gençlik potansiyelimiz, beden eğitim derslerini bu modern tesislerde yapsın diye, yüzmilyarlara inşa edildi bu alanlar...

Tabii ki ne kadar idol sporcu izlerlerse spor kültürünün gelişme fırsatı bulacağı, sporun bütün ülkeye yayılacağı bir fırsat, bu organizasyonlar...

Başka türlü spor konuşulmaz, gençlik kendini gösterme fırsatı bulamaz ve modern ülkelerle yarışacak bir operasyonun parçası olamaz.

TEBRİKLER VURAL AK, ALKIŞLAR İNTERCİTY

 Bu kötü gidişe yürekli bir işadamımız Ali Vural Ak, dur dedi ve sahibi olduğu İntercity firmasıyla, bütün maddi manevi yükü üstlenerek, hem tesisleri çürümekten kurtardı, hem de bu kadar organizasyonsuz geçen süreçte  ülkemiz için taze kan oldu...

İstanbul, 13-14-15 Kasım 2020  tarihlerinde Formula 1’e, bir kez daha evsahipliği yapacak. 
F1,  Pandemi süreciyle iyice kabuğuna çekilen Türk sporu için çok özel bir dönem yaşayacağımız gibi, Türkiye’mize de nefes aldıracak ve dünyanın her yanından olumlu izlenmesini sağlayacak bir adım olacak.

Siyaseten Türkiye’yi sıkıştırmaya çalışan ülkeler de, ilk defa dünya yıldızı otomobil pilotlarını izleyecek ve katı siyaset, bir süreliğine yerini, Türkiye’nin eşsiz manzarasına ve dünyanın başkenti İstanbul görüntülerine bırakacak.. 

Spordaki organizasyon kaabiliyetimiz bir kere daha dünyayı hayran bırakırken, turizm ve tanıtım faaliyetlerimiz de rahat bir nefes alacak...

***

SEYİRCİ SAHAYA, YUMRUK HAVAYA

Lakin İntercity İstanbul Park  bu sene seyirci olmayacak. İstanbul’umuzun sevilen ve başarılı Valisi Ali Yerlikaya, elbette haklı. 

Pandemi süreci ve tabii ki tedbir şart ve sağlık her şeyden daha önemli. Üstelik kontrolden çıkan  pek çok ülkede de diğer yarış ayaklarından bazıları yapılamıyor.
 
Ancak Türkiye’de artık maçlara seyircinin alınmaya başlıyor olması, bilinçli izleyici  profili dolayısıyla ve neredeyse 300 bin seyirci kapasiteli parkta 100 bin kişinin ağırlanacak olması, sorun teşkil etmez, diye düşünüyoruz.

SAYIN VALİM, STADLAR DAHA GÜVENLİ

AVM’lerde en fazla 3-4 giriş kapısı varken, stadlara ve İstanbul Park’a yüzlerce kapıdan giriş çıkış yapabiliyorsunuz. Riski, AVM’lerden çok daha az, kontrol imkanı da kıyaslanmayacak kadar fazla...
Özellikle döviz gelsin diye turizm için neredeyse bütün yasakların kaldırıldığı bir dönemde, Formula için gelecek 20 bin seyircinin 50 milyon dolar getiri sağlayacağı düşünülürse, çok iyi bir koordinasyonla bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğine inanıyoruz.

Bu büyük şölene gelecek 100 bin seyirci, bambaşka bir tad bırakacak kanaatindeyiz. Kararın yeniden gözden geçirilmesini İstanbul Valisi Sayın Yerlikaya’dan bekliyoruz... 

***

Bizi biz yapan hep en zor şartlarda, en iyisini ve en güzelini yapabilmemizdi. Ara dönemde alabildiğimiz Formula 1’i de kalıcı kılabilmek ve yeni organizasyonlar alabilmek için en başarılısını ve en güzel şovunu yapabilmeliyiz...

Vural Ak’a da devletin destek olması, hem onu, hem de onun gibi diğer işadamlarımızı yüreklendirecek, daha fazlasını, yenilerini yapmaya teşvik edecektir. Yoksa kırarsak, destek olmazsak, organizasyonu aldığına alacağına pişman edersek sonra devlete omuz verecek, yükünü alacak işadamları bulamayız. 

Aldığımız duyumlar da, pek çok sponsorumuzun, yüklendikleri, prestijli, ülke tanıtımında hayati önem taşıyan büyük spor organizasyonlarından çekilme eğiliminde. 

Mutlaka onore etmemiz ve sporda kalıcı kılmamız lazım.

***

Spor tesisleri yapımında, organizasyonlarında, federasyonlara ve sporcuya destekte, gençlik faaliyetlerinde harcamalarını yüzde yüz gider gösterip vergiden düşecek olan “Sponsorluk Yasası”nı 2004’te boşuna çıkarmadık. 

Biz bir şeyi yaparsak en iyisini gerçekleştiriyoruz... Bu işten de alnımızın akıyla çıkarız diyorum. Formula 1’e,  Ali Vural Ak ve İntercity’ye, Otomobil Federasyonu Başkanı ve ekibine başarılar diliyoruz. 

Formula 1 geri geldi, iyi ki geldi, hoş geldi...

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum