2 Malzemeyle Dünyanın En Kolay Tatlısını Yapın! İşte Tadı Damağınızda Kalacak Kolay Süt Tatlısı

2 Malzemeyle Dünyanın En Kolay Tatlısını Yapın! İşte Tadı Damağınızda Kalacak Kolay Süt Tatlısı

Bazen tatlı yapmak için uzun zamanlarımız olmayabiliyor. Hele ki çat kapı gelen misafirler olunca kolay ve pratik tatlı çeşitlerini arar oluruz. Artık evde sadece 2 malzemeyle yapılan bu tatlıyı öğrendikten sonra dünyanın en hızlı tatlı yapanı olacaksınız. İşte sadece kakao ve sütten yapılan Süt tatlısı tarifi.

Az malzemeyle ne tatlısı yapabilirim? En kolay tatlı hangisi? gibi sorular en çok aranan tarifler arasında. Evde kolaylıkla bulabileceğiniz az ve muhteşem lezzete bir tatlı yapmak artık zor değil. Günün her saati kolaylıkla yapabileceğiniz süt tatlısının tadını alınca bir daha asla vazgeçemeyeceksiniz. Şimdi hayatınızdan eksik etmeyeceğiniz evde kolay malzemelerle yapabileceğiniz süt tatlısına geçiyoruz.

kakao.jpg

DÜNYANIN EN KOLAY VE LEZZETLİ TATLISI

Süt tatlısı hafif olduğu kadar kilo vermek isteyenler içinde en uygun tatlı tariflerinden biri. Bu tatlıyı misafirleriniz, beş çayınız, çocuklarınız için kolaylıkla yapabilirsiniz. Kolay yapılışı ve malzemeler, sayesinde hem zamandan hem de paradan tasarruf edeceğiniz süt tatlısının tarifini herkes sizden öğrenmek isteyecek. Kalori bakımından da sağlık için uygun olan süt tatlısını iftarlarınızdan sonra da 5 dakika da yapabilirsiniz. Vücuda ağırlık vermeyen bu hafif tatlı, damak tadınızda muhteşem bir haz bırakacaktır. İşte eve kolay yapabileceğiniz 2 malzemeleri süt tatlısı tarifi

sut.jpg

SÜT TATLISI TARİFİ VE YAPILIŞI

Öncelikle bu hafif ve pratik tatlımız için bir paket kakao ve yoğun süt gerekli. Sütünüz yoğun kıvamda değilse içerisine toz şeker katarak biraz yoğun kıvama getirebilirsiniz. Malzemelerinizi hazırladıysanız öncelikle sütümüzü tencereye alarak bir taşmalık kıvama gelene kadar kaynatalım. Daha sonra sıcak sütümüzü ocaktn alıp tatlı kaselerimize koyalım. Ve üzerine kakaomuzu ufak ufak serpelim. Azar azar eklediğimiz kakoyu yedirelim. Daha sonra ele yapışmayacak kıvama getirelim. Ve servis borcamlarımıza yaylım. Buzlukta 1 ya da 1,5 saat kadar bekletelim. Soğuyan süt tatlımızı buzluktan alarak dilimlere keselim. Yine isteğe göre üzerine kakaomuzu serpelim. İsterseniz bu tatlıyı kremşanti, fıstık gibi yöntemlerle süsleyebilirsiniz.

Not: Yoğunlaştırılmış süt yakınızdaki marketlerde yoksa kendinizde şeker katarak ayarlayabilirsiniz. Beyaz şeker kullanmayanlar esmer toz şekerde kullanabilirler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN