Akşam yemekte bu pilavı yapın evdekiler bayram etsin! İşte meşhur Divriği pilavı tarifi

Akşam yemekte bu pilavı yapın evdekiler bayram etsin! İşte meşhur Divriği pilavı tarifi

Davet sofralarınıza yakışacak, görselliği ile misafirlerinizi büyüleyecek güzel bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün haberimizde sizler için özenle Sivas' ın meşhur Divriği pilavının tarifi hazırladık. İşte enfes Divriği pilavının ayrıntılı tarifi...

Davet sofralarınıza çok yakışacak, yiyenlerin adeta aklını başından alacak Sivas' ın Divriği pilavı ile karşınızdayız. Her çatalda ayrı ayrı lezzet alacağınız bu yöresel lezzeti sizlerin de en kısa zamanda denemesini tavsiye ediyoruz. İşte enfes Divriği pilavının ayrıntılı tarifi...

MALZEMELER

500 g kuzu veya dana kuşbaşı et

Pilav için:

2 su bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı tarçın

1 adet küp şeker

1-1.5 tatlı kaşığı tuz

2/3 çay bardağı kuş üzümü

1/2 su bardağı kabuksuz badem

1 çay bardağı nohut (Haşlanmış)

YAPILIŞI

Dillere destan Sivas' ın meşhur Divriği pilavı tarifimiz için öncelikle kullanacağımız et dana kuşbaşı ise düdüklü tencerede, çok az su ile yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirelim. Eğer kuzu kuşbaşı kullanıyorsak bir tavada çok az yağ ile kavurarak pişirmemiz yeterli olacaktır. Et piştikten sonra tuz ve karabiberi ilave edelim. Şimdi de pilavımızı yapmaya geçelim. Bunun için pilav tenceresine sıvıyağı koyalım ve ince ince doğradığımız kuru soğanı kavuralım. Üzerine bademleri ilave ederek kavuralım. Haşlanan etleri ve nohutu da ekleyelim. Pirinci bol suyun altında nişastası gidene kadar yıkayıp ve süzdükten sonra tencereye alarak kavuralım.

divrigi-pilavi-onecikan.jpg

BU LEZZET AKLINIZI BAŞINIZDAN ALACAK

Kavurma işlemine devam ederken karabiber, yenibahar, tarçın, şeker ve tuzu ilave edelim. Kuş üzümünü 2-3 dakika sıcak suda beklettikten sonra suyunu süzüp ve tencereye alalım. Pirincin üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişirelim. Ara ara kontrol edelim ve gerekirse çok az su ekleyelim. Suyunu çekince altını kapatın. 20 dakika dinlendirin. Uygun büyüklükteki bir tabağa ters çevirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN