Asla küflenmeyen biber salçası! Üstelik evde kolayca yapılabiliyor

Asla küflenmeyen biber salçası! Üstelik evde kolayca yapılabiliyor

Bu günlerde evde üretilen ürünlere olan ilgi hızla artıyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte en keyifli hazırlıklardan biri de ev yapımı biber salçası yapmak. İşte size sunduğumuz püf noktalarıyla evde biber salçası yapmak artık çok daha kolay ve doğal. Dışarıdan almak yerine kendi salçanızı yaparak hem lezzetini hem de sağlığınızı kontrol edebilirsiniz. İşte evde biber salçası yapmanın tarifi...

Kendi marifet dolu ellerinizle hazırladığınız salça, kuşkusuz mutfakta yarattığınız büyülü lezzetlerin en güzel tamamlayıcısıdır. Salça, yemeklere kattığı derin tat ile öne çıkan paha biçilmez bir lezzet kaynağıdır. Kahvaltılarda, veya bir dilim taze ekmek üzerine sürülerek yapılan lezzetli kaçamaklarda da keyifle tüketilir. Üzerine serpiştirilen kuru nane ise bu lezzeti taçlandırır.

Salça, adeta yemeklerin sihirli dokunuşudur. Evde biber salçası hazırlamak oldukça basit ve lezzetlidir. Kış mevsiminin hazırlıklarından biri olan ev yapımı biber salçası, her yemeğe katıldığında ortaya çıkan eşsiz lezzetiyle damakları şenlendirir. Bu tarifle üretilen salça asla küflenmez veya bozulmaz. İşte kendi mutfağınızda yapabileceğiniz biber salçasının tarifi ve incelikleri...

EV YAPIMI BİBER SALÇASI TARİFİ

sdf.jpg

  • 5 kilogram kapya biber
  • İsteğe bağlı olarak yarım kilogram acı sivri biber
  • 3 yemek kaşığı doğal kaya tuzu
  • Yarım su bardağı Ayçiçek yağı

Biberlerin tohum ve sap kısımlarını dikkatlice çıkarın. Salçanın kıvamını korumak için tahta bir kaşıkla karıştırmanız önemlidir, çünkü metal kaşık salçanın yapısını bozabilir. Sofralık tuz yerine kaya tuzu kullanmak salçanın kalitesini artırır ve bozulmasını engeller. Salçayı kaynatırken sürekli karıştırmak da lezzetin ve kıvamın sağlanmasına yardımcı olur.

Biberleri iyice yıkadıktan sonra içlerini çıkartarak eşit parçalara ayırın. Geniş bir tencereye biberleri yerleştirin ve yarıya gelecek kadar su ekleyin. Bu şekilde biberleri 20 dakika kadar haşlayın. Ardından suyunu süzüp biberleri blenderdan geçirin.

Blendera eklediğiniz biberlere tuzu da ilave ederek kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 4-5 saat kaynadıktan sonra salçanın kıvamını kontrol edin. Kaşığı salçanın ortasına daldırdığınızda kaşık dik olarak duruyorsa, salçanız hazır demektir. Kıvamlı ve suyunu tamamen çekmiş olan salçayı ocaktan alıp sıcakken kavanozlara dikkatlice yerleştirin. Küf oluşumunu engellemek için en üste Ayçiçek ya da sıvı yağ ekleyip kavanozları sıkıca kapatmayı unutmayın.

Böylelikle, ev yapımı biber salçanızı misafirlerinize gururla sunabilir, yemeklerinize kendi özel dokunuşunuzu ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN