Bu Tatlı Tarifi Kocanızı Tekrar Aşık Ettiriyor! Kocanızın Size Aşık Olmasını İstiyorsanız Bu Tarifi Yapmanız Yeterli

Bu Tatlı Tarifi Kocanızı Tekrar Aşık Ettiriyor! Kocanızın Size Aşık Olmasını İstiyorsanız Bu Tarifi Yapmanız Yeterli

Türk muftağının vazgeçilmezleri arasında yer alan supangle sütlü puding tatlısı olarak bilinir. Her yaştan insanın bayıralarak yediği ve tadının lezzetine kimsenin karşı koyamayacağı bir supangle tarifi ile karşınızdayız. Pekş supangle tarifinin püf noktoları neler? Supangle tarifi kolayca nasıl yapılır? İşte ince ayrıntıları ve pratik bir şekilde supangle tarifini sizlerlerle palaşıyoruz.

Çocuklarınızın, eşinizin ve sevdiklerinizin herkesin yedikçe yiyesi gelecek bir supangle tarifi nasıl hazırlanır biliyor musunuz? İnternette üzerinde sık sık araştırılan bir tatlı tarifi olan supangle sadece ülkemizde değil dünya üzerinde de en çok tercih edilen tatlılardan birisidir.

MasterChef programına bile konu olan supangle tatlısı tarifi insanlar tarafından oldukça merak ediliyor. Supangle tatlısı süstlü satlılar arasında yer alarak ve çikolata tadıyla çok daha lezzetli bir duruma gelir. Peki kolayca supangle tatlısı nasıl yapılır? Hızlı ve pratik şekilde supangle nasıl hazırlanır? İşte detaylar..

SUPANGLE TATLISI İÇİN MALZEMELER

5 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
100 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak soğuk su
Kakaolu kek

SUPANGLE TATLISININ PÜF NOKTALARI VE İNCE AYRINTILARI

Tencereye eklediğiniz malzemelerin iyice karıştırılmış olmasına önem gösterin. Güzel bir şekilde karıştırarak ve pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz.

Tereyağını supangle tatlısını ocaktan aldıktan sonra eklemeniz gerekiyor. Supangle tatlınızın sıcaklığı tereyağını eritmek için yeterli olacaktır.

SUPANGLE TATLISI HAZIRLANIŞI

İlk olarak sütümüzü tencerenin içerisine ekleyelim. Sonra üzerine yumurta sarısı, un, şeker, ve kakaoyu ilave ederek karıştırmaya başlayalım ve hemen ardından ocağın üzerine alalım.
Supangle tatlımız kıvam alıp güzelce koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.

haber-ici.jpg
Daha sonra ocağın altını kapatarak üzerine bitter çikolata ve tereyağını ilave ederek iyice karıştıralım.
10 dakika civarında karıştırdıktan sonra supangle tatlımızı soğumaya bırakıyoruz.
Ardından soğuk suyu supangle tatlımızın üzerine ekleyerek mikser yardımıyla çırpma işlemini gerçekleştirelim.
Sonra servis etmek için hazırladığımız kaplara birer parça kek dilimi yerleştirelim. Fakat kekleriniz kuruysa süt yardımıyla ıslatabilirsiniz.

haber-ici2.jpg
Hazırladığımız supangle tatlımızı servis edeceğimiz kapların içerisindeki keklerin üzerine ilave ederek tatlımızın soğuması için buzdolabına koyarak 1-2 saat civarında dinlenmesini sağlayalım.
Supangle tatlımız hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilir ve supangle tatlınızı servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN