Bunu deneyen evine dışardan sucuk almıyor! İşte nefis fakir sucuğu tarifi: İştahı öyle bir açıyor ki...

Bunu deneyen evine dışardan sucuk almıyor! İşte nefis fakir sucuğu tarifi:  İştahı öyle bir açıyor ki...

Geleneksel lezzetleri evinizde kolayca hazırlamak, aile bütçenize dost bir tercih yapmak demektir. Ev yapımı fakir sucuğu tarifi ile sofralarınıza hem lezzet hem de ekonomi katacaksınız. İşte nefis fakir sucuğu tarifi...

Türk mutfağının zenginlikleri arasında kendine özgü bir yere sahip olan sucuk, sofralarımızı renklendiren lezzetlerden biridir. Ancak, geleneksel fakir sucuğu tarifi ile herkesin bütçesine uygun bir alternatif sunuyoruz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli sucuk, hem damakları şenlendiriyor hem de ekonomik bir tercih sunuyor.

MALZEMELER

3 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı biber salçası

½ çay bardağı zeytinyağı

½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

2 diş sarımsak

50 gram beyaz peynir

1 tutam maydanoz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

½ çay kaşığı karabiber

½ çay kaşığı yenibahar

Tuz

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle orta boy tavanın içine zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine domates salçasını ve biber salçasını ekleyip kavurun. Ardından ezilmiş sarımsağı, dövülmüş ceviz içini, pul biberi, kırmızı toz biberi, kimyonu, tuzu, karabiberi ve yenibaharı ekleyin. Daha sonra üzerine ufalanmış beyaz peyniri, ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Son kez tüm malzemeleri karıştırıp kavurun ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Fakir sucuğunu cam kavanoza koyup buzdolabında 5-6 gün boyunca bozulmadan saklayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN….

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN