Evde belen tava yapın mideniz bayram etsin! Damak çatlatan lezzetiyle misafirleriniz kıskançlıktan çatlayacak

Evde belen tava yapın mideniz bayram etsin! Damak çatlatan lezzetiyle misafirleriniz kıskançlıktan çatlayacak

Her gün ne yemek yapsam diye düşünenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım. Sofranıza renk katacak, lezzeti ile damakları çatlatacak belen tava tarifi sizlerle...

Akşam yemeğine ne pişirsem diye düşünenler için güzel bir et yemeği ile karşınızdayız. Muhteşem dana etinin rengarenk sebzelerle buluşması ile ortaya çıkan belen tava tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız belen tava tarifini akşam yemeklerinde ev halkınızın beğenebileceği gibi hem de akşam yemeğine davet ettiğiniz misafirlerinizde çok beğenecektir. İşte efsane lezzet belen tava tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yarım kilo dana kuşbaşı et

3 adet domates

1 adet orta boy soğan

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet yeşil biber

2 diş sarımsak

Pul biber

Kekik

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

100 g tereyağı

YAPILIŞI

Belen tava tarifimiz için öncelikle sebzelerimizi hazırlayalım, bunun için kabuklarını soyduğumuz domatesi küp küp doğrayalım. Kuru soğanı da yemeklik doğrayalım. Yeşil biberi ince uzun uzun kestikten sonra küçük küçük doğrayalım. Kırmızı kapya biberi de yine aynı şekilde küçük küçük doğrayalım. Sarımsağı da ince ince kıyalım. Belen tava tarifimiz için biz 28 cm' lik toprak fırın kabı kullandık. Ama sizlerin evinde toprak kap yoksa fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. Toprak kabımıza önce dana kuşbaşı etimizi daha sonra doğradığımız sebzelerimizi alalım. Üzerine pul biber, kekik, karabiber, tuzu ekleyip elimizle tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Derin bir bardağın yada kasenin içinde sıcak suyumuzu ve domates salçasını da ekleyip salça eriyinceye kadar karıştıralım. Salçalı suyumuzu da yemeğimizin üzerine gezdirelim.

belen-tava-yemekcom.webp

BU LEZZET BAŞINIZI DÖNDÜRECEK

Son olarak küp küp kestiğimiz tereyağını yemeğimizin üzerine aralıklı bir şekilde koyalım. Tereyağı yemeğimize muhteşem bir lezzet verecektir. Belen tavamızı 200 derecelik fırında 1saat 20 dakika pişmeye bırakalım. Yemeğimiz pişerken ara ara kapağını açıp bir kaşıkla alt üst olacak şekilde karıştıralım. Bunu yemeğimizin kurumaması için yapmanızı öneriyoruz. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için yemeğinizin pişip pişmediğini mutlaka kontrol etmeniz önemlidir. Fırında pişen belen tavamız hazır. Fırından çıkarıp servis ederken hem yemekten hem de yemeğin sosundan koyup bu şekilde servis ediniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN