Evde Dondurma Nasıl Yapılır? Dondurma Tarifleri

Evde Dondurma Nasıl Yapılır? Dondurma Tarifleri

Yaklaşan yaz mevsiminin en güzel lezzetlerinden biri olan dondurma herkes tarafından seviliyor. Günün her saatinde yenebilen ve besin değeri olan dondurma evde de yapılabiliyor.

Yaklaşan yaz mevsiminin en güzel lezzetlerinden biri olan dondurma herkes tarafından seviliyor. Günün her saatinde yenebilen ve besin değeri olan dondurma evde de yapılabiliyor. Doğal ve sağlıklı olması bakımından evde yapılan yemek ve tatlıların tercih edildiği bugünlerde herkes bu tarifle dondurmasını evde yapabilir.

Tarifi

Dondurma yapılması oldukça kolay bir tatlıdır. Püf noktaları bilinirse çok daha iyi bir sonuç elde edilir. Belirtilen malzemelerle ve önerilerle ilerlenmelidir.

Hazırlanışı

Dondurma yapmak için öncelikle tüm malzemeler hazır edilmelidir. Malzemelerin yanı sıra kullanılan araç gereçlerin de tarife uygun olarak bulundurulması gerekiyor. Böylece hem iş kolaylaşacak hem de doğru bir hazırlık yapılmış olacaktır.

Malzemeler

  • 1,5 litre süt
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep

Yapılışı

Evde dondurma yapılışı sanıldığı kadar zor değil. Doğru malzemeler ve doğru hazırlanış teknikleriyle harika bir lezzet yapılabilir.

İlk olarak orta büyüklükte bir tencereye ihtiyaç olacaktır. Krema, süt, salep ve şeker ölçülerince tencereye konulur. Kısık ateşte olmak üzere tencere ateşe konur. Karışım kaynayana kadar kısık ateşte karıştırılarak işleme devam edilir.

Karışım hafif bir kıvama gelene kadar karıştırılmaya devam edilir. Kıvam tutturulduğunda tencere ocaktan indirilir. Karışım tercih edilen dondurma kaplarına ya da tercihe göre tek bir kaba dökülür.

Hazırlanmış olan bu karışım buzluğa konulur. Bu karışım buzlukta yaklaşık olarak 5-6 saat kadar bekletilir. Bu bekleme sırasında karışım donar. İ

Süre sonunda karışım dondurucudan çıkarılır. Karışım dondurma kaşığı yardımıyla karıştırılmaya başlanır. Eğer mevcutsa dondurma makinesi ile de karıştırılma işlemi yapılabilir. Bu karıştırma işlemi 30-40 dakika boyunca devam etmelidir.

Daha sonra istenilen dondurma kaplarına konularak servis edilebilir.

Püf Noktaları

Her lezzetin yapılışında kendine özel bazı püf noktaları mevcut. Dondurmanın yapılışında da püf noktalara dikkat edilmelidir. Zira bu püf noktalar yapılan dondurmanın gerçek lezzetinde olmasını sağlıyor. Dondurmanın özel bir lezzeti olduğu için hazırlanışına özen gösterilmelidir.

Yukarıdaki tarifte bahsedildiği gibi karışım buluğa konuluyor. Bir süre orada bekletiliyor. Bu bekletme sırasında karışım iki saatte bir olmak üzere 5 ya da 6 kez dondurucudan çıkarılıp karıştırılmalıdır. Bu sayede dondurma istenilen kıvama kolayca ulaşacaktır.

Bu çırpma işleminden sonra spatula ya da büyük bir kaşık yardımıyla karışım düzeltilmelidir. Düzeltildikten sonra tekrar buzluğa konur.

Dondurucunun ayarı da püf noktalar konusunda önemli bir husus. Karışımın dondurucuda bekletilmesi için dondurucunun ayarı en düşük ısıya ayarlanmalıdır. Bunun yanı sıra; dondurucunun hava sirkülasyonunun sağlanması için boş bırakılması önerilir.

Evde dondurma yapımında kullanılacak araç-gereçlerin ve malzemelerin soğuk olması gerekiyor. Bu malzemeler soğuk olursa dondurmanın gerçek kıvamı elde edilebilir.

Bu püf noktalara dikkat edildiğinde gerçek ve enfes bir dondurma elde edilebilir.

Sunum Önerileri

Evde yapılan lezzetlerin malzemesinden hazırlanışına kadar pek çok detay var. Bu detaylardan biri de sunum örnekleri. Yiyeceklerin lezzeti kadar sunumları da iştah kabartıyor. Dondurma da tercihe göre pek çok sunum örnekleriyle servis edilebiliyor.

Dondurma sunum bakımından oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Damak zevkine göre sunum yapılabilir. Dondurmanın ilk sunum örnekleri meyvelerdir. Dondurmanın üzerine çeşitli meyveler konularak sunum yapılabilir.

Diğer sunum örneği ise çikolata. Dondurmanın üzerine parça çikolata eklenebilir ya da çikolata sosuyla süslenebilir. Çikolata dondurmaya lezzet katmanın yanı sıra görsel olarak da çok güzel bir sunum meydana getirir. Bunların yanı sıra bisküvi ve kekler de dondurma sunumlarında tercih edilebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN