Helva gibi ağızda dağılıyor! Haşhaşlı kurabiye tarifiyle akşama keyif yapın: Deneyen çayı bunsuz içemeyecek

Helva gibi ağızda dağılıyor! Haşhaşlı kurabiye tarifiyle akşama keyif yapın: Deneyen çayı bunsuz içemeyecek

Hem kolay yapılışı hem de benzersiz lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday haşhaşlı kurabiye tarifiyle akşama keyif yapın. Sevdiklerinizi lezzetle buluşturacağınız bu tarifi mutlaka denemelisiniz...

Günümüzde hızla değişen yaşam tarzları, atıştırmalıklara duyulan talebi artırmış durumda. Ancak, sağlıklı ve ev yapımı atıştırmalıklar bulmak bazen zor olabilir. İşte tam da bu noktada, kendi mutfağınızda hazırlayabileceğiniz harika bir tarif sunuyoruz: Haşhaşlı susamlı kurabiye! Haşhaşlı susamlı kurabiye tarifi hem kolay hazırlanabilirliği hem de lezzetiyle dikkat çekiyor.

MALZEMELER

125 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 adet küçük boy yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

Yarım paket kabartma tozu

Yarım çay bardağı susam

Yarım çay bardağı mavi haşhaş

2,5 su bardağı un

maxresdefault-001.jpg

YAPILIŞI

  • İlk olarak, orta boy tavanın içinde yarım çay bardağı susam, yarım çay bardağı sıvı yağ ve mavi haşhaşı rengi dönene kadar 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan derin bir kap içine tereyağı, yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pudra şekeri, kabartma tozu ve unu alarak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Ardından susam ve mavi haşhaşı hamurun üzerine ekleyip, güzelce yoğurun.
  • Hazırladığınız haşhaşlı hamurdan cevizden küçük parçalar alın ve elinizle yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 30 dakika pişirin. Her fırının derecesi ısısı farklı olduğundan, siz kendiniz ayarlayın.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN