Köfte tarifi

Köfte tarifi

Hem ekonomik hem de lezzetli bir köfte tarifinin püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Evde hazırlayabileceğiniz en iyi köfte tarifi için gerekli olan malzemeleri ve adımları aşağıda bulabilirsiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem cebinize hem de damak tadınıza hitap eden bir köfte tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Yalnızca yarım kilo kıyma ile oldukça doyurucu ve porsiyonu bol bir köfte hazırlamak mümkün. İşte adım adım ev yapımı köfte tarifi ve püf noktaları.

MALZEMELER

500 gram dana kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI

Bulgurun Hazırlanışı: İnce bulguru yoğurma kabına alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Su soğuyana kadar bekleyin ve bulgurların iyice yumuşamasını sağlayın.

Soğan ve Baharatların Hazırlanışı: Soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın. Kıyma, soğan, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve sıvı yağ ile yoğurun.

Karışımın Hazırlanışı: Kıymalı karışımı bulgurla birleştirin ve iyice yoğurarak homojen bir karışım elde edin.

Köftelerin Şekillendirilmesi: Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve şekil verin.

Pişirme: Köfteleri ızgarada veya tavada pişirin. Bulgur veya pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

SAĞLIKLI TÜKETİM ÖNERİSİ

Köfteleri daha sağlıklı tüketmek için ızgarada pişirmeyi tercih edebilirsiniz. Servis yaparken yanında kızartma yerine bol yeşillik veya salata ile sunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN