Köfteci Yusuf'un ayağını kaydıran köfte tarifi! Az kıymadan bol köfte tarifi yiyen daha yok mu diyor

Köfteci Yusuf'un ayağını kaydıran köfte tarifi! Az kıymadan bol köfte tarifi yiyen daha yok mu diyor

Hepimizin bayıla bayıla yediği ana yemeklerden biri olan köfteyi daha önce bu tarifle denemediniz. Adeta parmaklarınızı yiyeceğiniz, ağzınızın suyunu akıttıracak bu damak çatlatan lezzeti mutlaka denemelisiniz...

Okuldan eve dönen çocuklarınızın çok seveceği mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Çocukların en sevdiği yemeklerden biri olan köfteyi bu şekilde yaparak köftelerinizi daha ekonomik bir hale getirebilirsiniz. Öğlen yemeğine veya akşam yemeğine kolay ve pratik bir şekilde, mutfakta çok zaman kaybetmeden hazırlayabileceğiniz damak çatlatan bu lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.
Hadi gelin yapımına geçelim.

MALZEMELER

300 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
3 adet rendelenmiş patates
2 su bardağı galeta unu
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 adet yumurta
Yarım şişe soda

YAPILIŞI

Efsane damat çatlatan köfte yapımına uygun bir kap alarak başlayalım. Kabımızın içine kıymayı, rendelenmiş soğanı, rendelenmiş patatesi, galeta ununu, kimyonu, karabiberi, tuzu, pul biberi, yumurtayı koyalım. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Hemen ardından yarım şişe sodamızı da ekleyip tekrar karıştırıp yoğuralım. Şimdi de köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Bütün köfte harcı bitene kadar bu işleme devam edelim.

kofte-nasil-yapilir-2524577-1200x627.jpg

BU LEZZET PARMAKLARINIZI YEMENİZE SEBEP OLACAK

Şekillendirdiğimiz köfteleri en az buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Bu süre sonunda köfteleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tek tek dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim. Fırında pişen köftelerimizi alalım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN