Komşu kıskandıran bayatlamayan kurabiye! Evinizdeki malzemelerle yapabilirsiniz: Bir hafta aynı tazelikte kalacak

Komşu kıskandıran bayatlamayan kurabiye! Evinizdeki malzemelerle yapabilirsiniz: Bir hafta aynı tazelikte kalacak

Bir kez hazırladığınızda uzun süre tazeliklerini koruyan lezzetli bir atıştırmalık tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifle çay veya kahvenizin yanında keyifle tüketebileceğiniz bayatlamayan tuzlu kurabiyeler yapabileceksiniz. İşte ihtiyaç duyacağınız malzemeler...

Deneyin ve bağımlısı olacağınız bir tarifle karşınızdayız: Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi! Bu tarifle bir kere yapın, günlerce aynı tazelikte tüketme imkanı bulacaksınız. Çay veya kahve yanında keyifle atıştırabileceğiniz bu lezzeti hazırlamak çok kolay.

İŞTE NEFİS VE BAYATLAMAYAN KURABİYENİN TARİFİ

kurabiye

Gelin, günlerce tazeliklerini koruyan bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifine bir göz atalım. Bu lezzetli atıştırmalığı çayınızın veya kahvenizin yanında keyifle tüketebilirsiniz. İşte gereken malzemeler ve yapılışı:

Malzemeler:

250 gram margarin

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta sarısı (üzeri için)

Yaklaşık 3 su bardağı un

Yapılışı:

İlk olarak uygun bir yoğurma kabına 250 gram margarini ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı alın. Karıştırma işlemine başlamadan önce yağları iyice karıştırın.

Ardından 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Karışıma azar azar un ekleyin ve yoğurma işlemine başlayın. Yaklaşık 3 su bardağı un eklemeniz gerekebilir. Unu yavaşça ekleyerek hamuru yoğurun.

Hamuru uygun bir forma getirdikten sonra küçük parçalar alın ve istediğiniz şekli verin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve şekil verdiğiniz kurabiyeleri yerleştirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün.

İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Artık bayatlamayan tuzlu kurabiyeleriniz hazır! Bu lezzetli atıştırmalığı dilediğiniz zaman çay veya kahvenizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN