Lokum Gibi Lokanta Usulü Etli Nohut Tarifi! Bu Etli Nohutun Kokusu Komşularınızı Kapıya Getirir!

Lokum Gibi Lokanta Usulü Etli Nohut Tarifi! Bu Etli Nohutun Kokusu Komşularınızı Kapıya Getirir!

Dana eti ve nohut Türk mutfağının olmazsa olmazları arasındadır. Yediden yetmişe kadar tüketilen etli nohut tarifi büyük bir merakla araştırılıyor. Etli nohut nasıl yapılır? İşte etli nohut tarifi! Detaylar haberimizde.

Türk mutfağında çok popüler olan nohutun püf noktalarını bilmeden pişirmek zor olabilir. Nohut pişirmenin tüm püf noktalarını bulacağınız bu tarifimiz sayesinde, nohutu istediğiniz şekilde hazırlayabileceksiniz. Sizlerde lokum gibi yumuşacık bir nohut pişirmek istiyorsanız haberimize göz atabilirsiniz. Peki etli nohut nasıl yapılır? püf noktaları ve malzemeleri neler? İşte detaylar

ETLİ NOHUT TARİFİ MALZEMELERİ

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber

ETLİ NOHUT TARİFİ HAZIRLANIŞI

Eti küpler halinde kesin ve yumuşayana kadar pişirin.
Yemek için soğanları doğrayın ve yağda pembeleşene kadar soteleyin.

1-002.jpg
salça, tuz, biber ekleyin ve 2 dakika daha kızartın.
Pişmiş et ve haşlanmış nohutu ekleyip birkaç kez karıştırın.

2-002.jpg
Bundan sonra yaklaşık 6 bardak kaynamış su koyup biraz daha (yaklaşık 10-15 dakika) pişirdikten sonra ocağı kapatabilirsiniz.. Afiyet olsun…

ETLİ NOHUT TARİFİ PÜF NOKTALARI

Nohutu pişirirken kullandığınız nohutları önceden pişirirseniz yemeği daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Nohutu bir tencerede veya düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak düdüklü tencerede pişirmek size zaman kazandıracak ve nohutlarınız daha hızlı ve daha iyi pişecektir.

NOHUT NASIL HAŞLANIR?

Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün ıslanan nohutları süzüp yıkayın. Düdüklü tencerede pişirecekseniz nohutları tencereye koyun ve su ilave edin. Kaynattıktan sonra 10-12 dakika pişirin ve ocaktan alın. Normal bir tencerede pişirecekseniz, nohutları yumuşayana kadar daha uzun süre pişirin. Pişmiş nohutları soğuduktan sonra dondurucuda saklayarak çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz.
Nohutu pişirmeye vaktiniz yoksa nohutları sıcak suda 40-45 dakika bekletip, eti aynı şekilde kızartın, salçayı ekleyin, nohutları ekleyin ve düdüklü tencerede yarıya kadar yarıya kadar pişirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN