Mercimekten lezzetli peynir yapımı! Yiyen inek peyniri sanıyor

Mercimekten lezzetli peynir yapımı! Yiyen inek peyniri sanıyor

Mercimekten inek peynirini aratmayan peynir tarifi! Bu tarifi pek kimse bilmiyor. İhtiyacanız olan şey Kırmızı Mercimek. Normal peynirden farkı yok. Hem kolay hem oldukça lezzeti bir peynir çeşidi. İşte Mercimekli peynir tarifi

Sütle arası iyi olmayanlar Mercimekten peynir yapabilirsiniz. Tadı kadar yapılışı da çok basit. İhtiyacanız olan sadece Mercimek ve su. İnek peynirinden ayırmak imkansız.

Mercimek peyniri, mercimek ve yoğurt gibi malzemelerin kullanıldığı bir peynir çeşididir.

Mercimek peyniri yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

1 su bardağı kırmızı mercimek, 2 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz.

Mercimekleri yıkayıp süzgece alıyoruz ve bir tencereye su ile birlikte ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz ve mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Pişen mercimekleri süzgeç yardımıyla suyunu süzüp soğuması için bir kenara alıyoruz.

img-1605.jpeg

Soğuyan mercimekleri bir kaba alıyoruz ve üzerine yoğurdu ekliyoruz. Sıvı yağı ve tuzu da ekleyerek malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Karışımı blender veya çatalla püre haline getiriyoruz.

Püre haline gelen karışımı bir peynir bezi veya temiz bir tülbent yardımıyla sıkarak suyunu çıkarıyoruz. Ardından sıkılan karışımı peynir şeklinde şekillendiriyoruz ve buzdolabında en az birkaç saat dinlendiriyoruz.

Dinlenen mercimek peyniri artık servise hazırdır. Dilimleyerek veya rendeleyerek kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN