Misafirleriniz tüm gün bunu konuşacak! Konak kebabıyla lokantalardaki gibi yemek yapın

Misafirleriniz tüm gün bunu konuşacak! Konak kebabıyla lokantalardaki gibi yemek yapın

Akşam yemeği sofralarınızın baş tacı olacak bir tarif ile karşınızdayız. İştah kabartan yedikçe yedirten efsane lezzet konak kebabı ile hem ev halkınızı hem de misafirlerinizi kendinize hayran bırakacaksınız. İşte konak kebabının tarifi...

Henüz akşam yemeğine karar veremediyseniz size bomba gibi bir tarifimiz var. Ana yemeklerin gözdesi olan konak kebabı tarifi ile davet sofralarınızın yıldızı siz olacaksınız. İşte efsane lezzet konak kebabının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet bostan patlıcan

Kızartmak için

Ayçiçek yağı

Et sotesi için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

500 gr dana kuşbaşı

1 su bardağı sıcak su

2 adet domates

2 adet sivri biber

1 adet kuru soğan

Kimyon

Karabiber

Pul biber

Tuz

Patates püresi için:

4 adet orta boy patates

Yarım su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Üzeri için:

100 gr kaşar peyniri

YAPILIŞI

Efsane lezzet konak kebabı yapmaya öncelikle kebabımızın patates püresini hazırlamakla başlayalım. Bunun için patateslerimizi soyalım dörde bölüp bir tencerede haşlayalım. İyice haşlanıp yumuşayan patatesleri sıcak sıcak bir çatal veya ezici yardımı ile iyice ezelim. Ardından ezilen patateslerin içine tereyağını, sütü ve tuzu koyup hepsini birlikte karıştıralım. İşte patates püremiz hazır. Sıra geldi patlıcanları kızartma işlemine. Bunun için patlıcanları alacalı soyup 2 cm kalınlığında dilimleyelim ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletelim. Sudan çıkartıp kağıt havlu ile patlıcanlarımızı kurulayalım ve kızgın yağda önlü arkalı kızartalım. Şimdi de sotemizi hazırlamaya başlayalım. Bunun için kuşbaşı dana etlerimizi yüksek ateşte soteleyelim. Etler suyunu çekince üzerine küp küp doğradığımız kuru soğanı koyalım ve soteleyelim.

maxresdefault-001.jpg

BU LEZZET ŞAPKA ÇIKARTIR

Hemen ardından üzerine dilimlediğimiz sivri biberleri ekleyelim. Bu malzemeler iyice sotelenince üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ve sıcak suyu da ekleyelim. Domatesler de suyunu salıp çektikten sonra üzerine pul biber, karabiber, tuz, kimyon ilave edelim. Et sotemizi ocaktan alalım. Sıra geldi bütün bu yaptığımız işlemleri birleştirmeye. Dikdörtgen yada yuvarlak borcamın dibine kızarttığımız patlıcanları dizelim. Patlıcanların üzerine et sotemizi yayalım. Et sotenin üzerine de patates püremizi iyice yayalım. Patates püresinin üzerine rendelenmiş kaşarları serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında konak kebabımızı kaşarların üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Kaşarlar kızarınca konak kebabımızı fırından alıp, sıcak sıcak servis edelim.

KONAK KEBABININ YANINA NE GİDER?

Yayla çorbası, Arpa şehriye pilavı, Mevsim salata, Meyve kompostosu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN