Portakallı parfe nasıl yapılır? İşte lezzetli portakallı parfe tarifi ve evde yapılışı

Portakallı parfe nasıl yapılır? İşte lezzetli portakallı parfe tarifi ve evde yapılışı

Portakallı parfe malzemeleri içerisinde tatlı ve ekşi yer almasından dolayı ağızda farklı bir tat bırakıyor. Portakallı parfe dondurulmuş tatlı olarak tüketilebiliyor. Yiyenlerde bir daha yeme isteği uyandıran portakallı parfe tatlısı, akşam yemeğinden sonra tercih edilebilir. İşte, kolay portakallı parfe hazırlanışı...

Fransızca 'mükemmel' anlamına gelen parfe, 1894 yılında yapılmaya başlandı. Fransa'da parfait şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlı anlamına geliyor. Bu tatlı evde de çok rahatlıkla hazırlanabilir. İç malzemesi değiştirilerek değişik parfeler yapılabilir.

kolay-portakall-parfe-301339p492333.jpg

PORTAKALLI PARFE NASIL HAZIRLANIR?

Evde portakallı parfe yapımı için malzemeler:

* 1 tane portakal (suyu ve kabuk rendesi)

* 2 çay bardağı toz şeker

* 3 yumurta

* 2 poşet (1 kutunun içindeki 2 poşet) krem şanti

* 1,5 su bardağı süt

* 1 çay bardağı damla çikolata

* 1 çay bardağı kırılmış ceviz

* Üzeri için, çikolata sosu

821x464-portakalli-parfe-tarifi-portakalli-parfe-nasil-yapilir-1635330598728.jpg

PORTAKALLI PARFE TARİFİ

İlk olarak 2 poşet toz krem şantiyi, sütle iyice çırpıp dolaba koyuyoruz.
Yumurta (iki yumurtada olur, kullandığım yumurtalar küçüktü)ve şekeri de iyice çırpıyoruz. (Köpük köpük olana kadar çırpmalıyız)

Ardından portakalı, kabuğunu iyice yıkayıp suyunu sıkıyoruz, (limondan birazcık büyüktü portakal) kabuğunu da rendeliyoruz. Dondurucuya koyduğumuz krem şantiyi çıkartıp, çırpılan şekerli yumurtayı, ceviz, damla çikolatayı, portakal suyu ve kabuğu, yani bütün malzemeyi krem şantinin üzerine dökerek kaşıkla karıştırıyoruz. (Bu aşamada tamamen karıştırmalıyız)

Buzdolabı poşetini yan ve alt tarafından keserek açıyoruz.
Açtığımız poşeti, parfeyi dökeceğimiz kalıbın içine yerleştiriyoruz.

Karışımı kalıba döküp, üzerini kaşıkla düzelterek, tekrar dondurucuya koyup donduruyoruz. 4-5 saat buzlukta donmalı. (akşamdan hazırlayıp sabaha kadar da dondurabiliriz)

Çikolata sosu küçük bir tencereye koyarak 1 çay bardağı sütü üzerine döküp iyice karıştırıyoruz. Ocağı yakıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Arada karıştıraraktan soğumasını sağlıyoruz. Donan parfeyi dondurucudan çıkartıp, düz bir tabağa ters döndürerek üzerindeki buzdolabı poşetini çıkarıyoruz.

Son olarak üstüne, çikolata sos veya benmari usulüyle eritilen çikolata dökerek yani gönlünüzce süsleyip dilimleyerek servis ediyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN