Supangle nasıl yapılır, malzemeler neler? İşte evde supangle tarifi ve hazırlanışı

Supangle nasıl yapılır, malzemeler neler? İşte evde supangle tarifi ve hazırlanışı

Supangle ne demek? Evde kolay ve pratik supangle tarifi oldukça kolay. Kafelerde ve restoranlarda en çok tercih edilen sütlü tatlılardan biri olan supangle, çikolata sevenler tarafından afiyetle tüketiliyor. Pastane usulü lezzetli supangle yapılışı aslında gayet kolay. İşte, supangle tarifi ve malzemeler...

Supangle tatlısının adı Fransızca dilinden gelse de Türk mutfağına özgü bir tatlı olarak biliniyor. En lezzetli sütlü tatlılardan biri olan supangle, yemekten sonra sofralarda yerini alıyor. Supangle şeker, süt, nişasta, tereyağı ve kakao ile hazırlanıyor. Sıcak veya soğuk servis edilebiliyor.

Supangle yaparken tencereye koyduğunuz malzemeleri iyice çırptığınıza emin olmalısınız. Pütür pütür bırakmamalı, pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz. Supangleyi ocaktan alınca margarini ilave edin. Supanglenin sıcaklığı margarini eritecektir.

SUPANGLE MALZEMELER

* 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

* 1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı(üzeri için)

* Yarım su bardağı toz şeker

* 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu(üzeri için)

* 1 adet yumurta sarısı

* 70 gram bitter çikolata

* 2 yemek kaşığı un

* 2 dilim kakaolu kek

* 3 tatlı kaşığı tereyağı

* 2 yemek kaşığı nişasta

* 1 litre süt

* 3 yemek kaşığı kakao

SUPANGLE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.

Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.

KEKLİ SUPANGLE TARİFİ

Alt kısmına keklerin yerleştirildiği kekli supangle tarifini canınız tatlı istediğinde hemencecik yapabilirsiniz. Şüphesiz en çok çocukların seveceği supangleyi sizlerde kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Aynı tarifi kek yerine bisküvi ile bisküvili supangle olarak deneyebilirsiniz.

SUPANGLENİN PÜF NOKTALARI

Tencereye koyduğunuz malzemelerin iyice çırpılmış olmasına özen gösterin.

Malzemeleri tencereye koyduktan sonra güzel bir şekilde karıştırmalı ve pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz.

Margarini supanglenin içerisine ocaktan aldıktan sonra eklemelisiniz. Supanglenizin sıcaklı margarini eritmek için yeterli olacaktır.

Supanglenizi Hindistan cevizi, damla çikolata gibi malzemelerle süsleyebileceğiniz gibi meyve dilimleri ile de süsleyebilirsiniz.

SUPANGLE KAÇ KALORİ?

Orta büyüklükte 1 kase supangle yaklaşık olarak 184 kaloriye denk geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN