Kadınbudu köfte evde nasıl yapılır? İşte kolay kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte evde nasıl yapılır? İşte kolay kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte yapılışı oldukça basit ve pratiktir. Kıyma, pirinç ve yumurta ile yapılmasından dolayı doyurucu özelliğe sahiptir. Yemekten kalan pilavı atmak yerine kadınbudu köfte yaparak değerlendirebilirsiniz. Aperatif olarak servis edilebileceği gibi meze olarak da tüketilebilir. İşte, kadınbudu köfte malzemeleri ve hazırlanışı...

Lezzetli kadınbudu köfte tarifi, diğer köfteli yemeklerden farklıdır. Yapılışı zahmetli gibi düşünülse de kadınbudu köfte yapımı oldukça kolaydır. Kadınbudu köfte yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, köfteye eklenen pirincin haşlanmasıdır.

KADINBUDU KÖFTE MALZEMELERİ

* 500 gram kıyma

* 1 yemek kaşığı tereyağı

* 2 adet soğan

* 4 yemek kaşığı pirinç

* 2 adet yumurta

* 2 yemek kaşığı un

* Tuz

* Karabiber

kadinbudukoftetarifi916116760616dd6a943a64.jpg

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ

Pirinçlerinizi 1 litre kadar suda, suya bir parça tuz ekleyerek haşlamalısınız. Pirinçleri 15 dakikadan fazla haşlamayın. Bu süre yumuşamaları için yeterlidir. Daha fazla haşladığınızda dağılıp köftenizin kıvamını da bozabilirler.

Pirinçleri kıymayla birleştirmeden önce iyice soğumalarını sağlamak da önemlidir.

Arzu ederseniz kadınbudu köfte yaparken bir gün önceden kalmış pirinç pilavını da kullanabilirsiniz. Bu durumda kullanacağınız pilav 500 gram kıyma için 2 su bardağı civarında olmalıdır.

Her türlü köftede olduğu gibi kadınbudu köfte için de kıyma çok önemlidir. Kadınbudu köfte için az yağlı bir kıyma kullanmalısınız. Kasabınıza kadınbudu köfte yapacağınızı söylerseniz, kıymayı etin daha az yağlı bir kısmından çekecektir.

Köftelerin iyice kızarması ve çıtır çıtır olmaları için dış yüzeylerinin unlanması da önemli. Bu nedenle köftelerinizi şekillendirdikten sonra unlu tepsiye yerleştirmeli ve üstlerine de un serpmelisiniz. Un sayesinde köfteleriniz yumurtayı daha iyi tutar.

Köftelerin kızartma yağının iyice ısınmış olması da önemlidir. Yumurta nedeniyle yağ köpüklenebilir, endişe etmeyin.

KADINBUDU KÖFTE YAPILIŞI

Soğanları küp küp doğrayın. Bir tencerenin içinde soğanı yağda pembeleştirin.

Kıymanın yarısını ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurup, soğutun.

Pirinci bol suda iyice haşlayıp, suyunu süzün.

Kavrulan soğanlı kıymayı, pirinci, kalan çiğ kıymayı, 1 adet yumurtayı, tuzu ve karabiberi yoğurun.

Kıymadan iri köfteler yapıp, 1 saat dinlendirin.

Köfteleri kızartmak için önce una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar una bulayıp, kızgın yağda çevirerek 2 dakika pişirin.

İsterseniz patates kızartması veya ıspanak püresiyle servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN