Sıradan tatlılardan bıkanlara yasemin çiçeği tatlısı! Havalı şekli kadar tadı da cezbedici

Sıradan tatlılardan bıkanlara yasemin çiçeği tatlısı! Havalı şekli kadar tadı da cezbedici

Klasik tatlılardan sıkılanlara muhteşem bir tarifimiz var. ŞIK görünümü ve enfes tadı ile yasemin çiçeği tatlısı tam size göre. Yedikçe yedirtecek bu bomba gibi tarifimiz için mutlaka haberimize göz atın. İşte yasemin çiçeği tatlısının tarifi...

Fas mutfağının lezzetlerinden biri olan yasemin çiçeği tatlısı ile karşınızdayız. Her ne kadar uğraştırıcı bir tatlı olsa da önce göze daha sonra mideye hitap etmesiyle çok tercih edilen tatlılardan biri. Klasik tatlılardan farklı görünüşü ve tadı olan yasemin çiçeği tatlısını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte yasemin çiçeği tatlısının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için:

3 su bardağı un

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

1 adet yumurta

Yarım su bardağı su

1 tutam tuz

2 yemek kaşığı kakao

İç harcı için:

2 çay bardağı toz fındık

2 çay bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı bal

Yarım çay kaşığı toz tarçın

Şerbeti için:

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı bal

1-2 damla limon

Süslemek için:

15 adet fındık

YAPILIŞI

Dillere destan yasemin çiçeği tatlısını yapmaya öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şekeri, suyu, balı alıp kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim ve 15 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ardından ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Hamurumuza başlamadan önce tatlımızın iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir kapta toz halinde çekilmiş fındığı, şekeri, tereyağını, vanilyayı, balı, toz tarçını koyup karıştıralım. Şimdi de tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Bunun için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine unu, eritilmiş ve ılık hale gelmiş tereyağını, yumurtayı, suyu, tuzu alıp ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru iki parçaya ayıralım. Hamurun kakao olmayan kısmını, un serptiğimiz tezgahta bir merdane yardımıyla yaklaşık yarım santim kalınlığında açalım. Açtığınız hamuru 6 cm’e 6 cm boyutlarında olacak şekilde karelere bölelim ve bu kareleri bir kenara ayıralım. Hamurun diğer yarısına da kakao ekleyelim ve yoğuralım. Hamurun kakaolu kısmını da aynı şekilde hazırlayalım ve kestiğimiz kareleri beyaz hamur altta, kakaolu hamur üstte kalacak şekilde üst üste koyalım.

yasemin-cicegi-tatlisi-21.jpg

BU TATLI UĞRAŞTIRDIĞI KADAR DA ÇOK LEZZETLİ

Üst üste koyduğumuz bu hamurların ortasına hazırladığımız iç harçtan bir miktar koyalım ve bir bıçak yardımıyla her bir kenarın ortasına bir kesik atalım. Karenin her bir köşesi, ortaya koyduğumuz iç harcın üzerinde birleştirelim ve her köşenin kenarları dışa doğru birleştirerek çiçek şeklini verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine hazırladığımız çiçekleri dizelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim. Fırından çıkan sıcak tatlının üstüne soğumuş olan şerbeti dökelim ve tatlımızın şerbetini iyice içine çekmesi için dinlenmeye alalım. İyice şerbetini çeken tatlımızı servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN