Yerken bitsin istemeyeceksiniz! Bu tarif Pelit Pastanesi'nde bile yok: Elmalı rulo pasta

Yerken bitsin istemeyeceksiniz! Bu tarif Pelit Pastanesi'nde bile yok: Elmalı rulo pasta

Evde kalmış yenmeyen elmalarınız var? Nasıl değerlendirmeniz gerektiğini bilmiyor musunuz? Cevabınız evet ise sizi haberimize alalım. Haberimizde sizler için özenle tarifini paylaştığımız elmalı rulo pasta tarifi ile çay saatlerinizin starı siz olacaksınız...

Çay saatlerinde boş çay içemeyenlere garanti tarif ve mükemmel şık görünümü ile elmalı rulo kek tarifi ile geldik. Elmalı rulo kek tarifi ile evinde kek kalıbı olmayanlar yada kek kalıbı eskimiş olanlar bu tarifimize hayran kalacaklar. Klasik kek tariflerinden sıkılanlara, yeni kek tarifi arayışı içerisine girenler malzemeleriniz hazırlayın. Bu tarifle evde kalmış fazla elmalarınızı da değerlendirebilirsiniz. Peki elmalı rulo kek nasıl yapılır? Keki kırmadan ve parçalamadan nasıl rulo haline getirebiliriz? İşte ayrıntılı elmalı rulo kek tarifi;

MALZEMELER

Kek için:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı süt

1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Elmalı harcı için:

5 tatlı elma

Yarım su bardağı şeker

Yarım çay bardağı öğütülmüş ceviz

1.5 çay kaşığı toz tarçın

Üzeri için:

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Elmalı rulo kek tarifimize öncelikle elmalı harcımızı hazırlamakla başlayalım. Elmalarımızı soyalım. Bu kek tarifinde ekşi elma kullanılmıyor. Bu yüzden elmaların tatlı olması çok önemlidir. Rendenin kalın kısmıyla rendeleyelim. Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalarımızı koyalım. Üzerine şekeri ekleyip, elmaların suyunu çekip pişmesini bekleyelim. Elmalarımızı ara ara karıştıralım. Pişen elmalarımızın üzerine öğütülmüş cevizi ve toz tarçını ekleyelim, güzelce karıştıralım. Elmalı harcımızı soğumaya bırakalım.

kirilmayan-catlamayan-elmali-rulo-kek-tarifi-1.jpg

Şimdi kekimizi hazırlamaya başlayalım. Karıştırma kabına yumurtayı, şekeri alıp, köpürene kadar mikserle çırpalım. İçine sütümüzü ekleyip tekrar karıştıralım. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip, karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip, soğuyan elmalı harcımızı önce serelim. Üzerine kek harcımızı dökelim. Kek harcının her yere eşit dağılması için ıspatula ile düzeltelim. Önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dakika pişirelim.

elmali-rulo-kek.jpg

RULO HALİNE GETİRİRKEN AMAN DİKKAT

Pişen keki rulo yapabilmemiz için sıcağı ile sarmamız gerekiyor. Bu yüzden üzerine bir kat daha yağlı kağıt serip tepsiyi ters çevirelim. Elmalı taraftaki ilk koyduğumuz yağlı kağıdı dikkatli bir şekilde kekten soyup çıkaralım. Kekimizin uzun kısmından başlayıp, yavaş yavaş rulo yapalım. Soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimizi servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpiştirelim. Servis sırasında dilimleyerek servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN