Yoğurtlu salata sevenler bu tarif yapar yapmaz bitiyor! İşte günde komşu kıskandıran yoğurtlu salata tarifi

Yoğurtlu salata sevenler bu tarif yapar yapmaz bitiyor! İşte günde komşu kıskandıran yoğurtlu salata tarifi

Davet sofranıza sunmak için salata tarifi mi arıyorsunuz? Daha fazla tarif aramanıza gerek yok. Aradığınız salata tarifi burada. Enfes yoğurdun muhteşem bakliyatla buluşması ile meydana çıkan yoğurtlu buğday salatası tarifimizi sizler için özenle hazırladık. İşte komşu kıskandıran yoğurtlu buğday salatası tarifi...

Davet sofralarınıza çok yakışacak güzel bir salata tarifi ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız, her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız yoğurtlu buğday salatası tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzet patlaması davet sofralarınıza ayrı bir renk katacak ve bu lezzeti her tadan misafiriniz sizden tarifini alabilmek için birbirleri ile adeta yarışacaklar. İşte enfes yoğurtlu buğday salatası tarifi şöyle;

MALZEMELER

1, 5 su bardağı buğday (Haşlanmamış)

1 su bardağı konserve mısır

3 dal taze soğan

2 adet orta boy kapya biber

10 tane orta boy kornişon turşu

Yarım demetten az maydanoz

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

3-4 su bardağı katı kıvamlı yoğurt

3-3 yemek kaşığı mayonez

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yeteri kadar ceviz

YAPILIŞI

Damakları çatlatan enfes yoğurtlu buğday salatası tarifimiz için öncelikle kullanacağımız buğdayı bol suyun altında güzelce yıkayalım. Ardından düdüklü tencereye koyup üzerini geçene kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım. Eğer vaktiniz varsa kullanacağınız buğdayı geceden veya sabahtan suya da ıslayabilirsiniz. Bu şekilde buğdayınız daha çabuk pişecektir. Ocaktan aldığımız buğdayı süzgece alıp soğuk su altına tutup süzülmeye bırakalım.

yogurtlu-bugday-salatasi-tarifi.jpeg

Bizde bu sırada, taze soğanı, kapya biberi, kornişon turşuyu ve maydanozu ince ince doğrayıp geniş bir kap içerisine aktaralım. Üzerine konserve mısırı da ekleyelim. Soğuyup suyu süzülmüş olan buğdayı hazırlanmış malzemelerin üzerine aktarıp karıştıralım. Başka bir kapta yoğurt ve mayonezi karıştırıp salataya ekleyelim karıştırıp servis tabağına aktaralım. Son olarak ise sos tavasında zeytinyağını, tereyağını, toz biberi ve cevizi katıp azcık kavuralım ve salata üzerine dökelim. İşte enfes yoğurtlu buğday salatamız hazır. İsteseniz yoğurtlu buğday salatanızı büyük servis tabağında yada porsiyon olarak küçük kaselerle de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN