Birkan Sokullu kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte Masumlar Apartmanı'nın Han’ının biyografisi

Birkan Sokullu kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte Masumlar Apartmanı'nın Han’ının biyografisi

Oyunculuk, modellik, mankenliğin yanı sıra bir süre profesyonel basketbol da oynayan Birkan Sokullu, Masumlar Apartmanı’ndaki Han karakteriyle beğeni topluyor. Peki Birkan Sokullu kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte detaylar…

Bir Aile Hikayesi, Hayat Şarkısı, Yaşamayanlar gibi önemli projelerde oynayan Birkan Sokullu, Best Model Of Turkey’de üçüncü oldu. Radyo TV Programcılığı Bölümünden mezun olan Birkan Sokullu, 10 yıllık profesyonel basketbolculuk kariyerinin ardından Küçük Sırlar dizisindeki Demir rolüyle geniş kitleler tarafından tanındı.

BİRKAN SOKULLU KİMDİR?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinde Han karakterine hayat veren Birkan Sokullu, 6 Ekim 1985’te İstanbul’da doğdu. 2003’te, ‘Best Model Of Turkey’ yarışmasında üçüncü olan Birkan Sokullu, Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığı Bölümü’nden mezun oldu. 10 senelik profesyonel basketbol oynayan Birkan Sokullu, Maltepe Üniversitesinde okurken manken ve modellik de yaptı.

Oyuncu Dolunay Soysert'ten oyunculuk dersleri alan Birkan Sokullu, 'Küçük Kadınlar’ dizisinde Ayaz karakterini canlandırdı. 2010’da Tims production ile anlaşan Birkan Sokullu, ‘Küçük Sırlar’ dizisindeki ‘Demir’ rolüyle geniş kitlelerce tanındı.

BİRKAN SOKULLU'NUN INSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLAYIN

13 Temmuz 2012 yılında oyuncu Aslı Enver’le evlenen Birkan Sokullu, 26 Ağustos 2015’te boşandı.

2016’da Kanal D’de yayınlanan Mahinur Ergun tarafından senaryosu yazılan, yönetmenlik koltuğunda Cem Karcı’nın oturduğu ve başrollerinde Tayanç Ayaydın, Birkan Sokullu, Burcu Biricik, Seray Gözler Yeniay, Ecem Özkaya, Ahmet Mümtaz Taylan’ın oynadığı ‘Hayat Şarkısı’ ismindeki dizinin müziklerini Çağlar Haznedaroğlu, Mithat Can Özer ve Uğur Akyürek yaptı.

Birkan Sokullu, 2017’de Yüz Yüze dizisinde, 2018’de Yaşamayanlar dizisinde, 2019’da ise Bir Aile Hikayesinde oynadı.

birkan-sokullu-kimdir.jpeg

MASUMLAR APARTMANI’NDA HAN KARAKTERİNE HAYAT VERİYOR

Üç kız kardeşi ve hasta babasıyla yaşamını sürdüren Han, kendi hayallerinden bütünüyle vazgeçmiştir. Hayatı, takıntılarla dolu ablaları ve işi arasında gidip gelerek, ailesini ayakta tutmaya çalışan Han’ın, İnci ile tanışması onun için dönüm noktası oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN