Erdoğan: İdlib'deki gelişmeler şu an lehimize döndü

Erdoğan: İdlib'deki gelişmeler şu an lehimize döndü

AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılış dersinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya üzerinden İdlib'deki son durumu aktardı: "Libya'da daha önce Hafter lehine olan yapıyı tersine döndürdük. İdlib'de de gelişmeler şu anda lehe döndü. İdlib'de 3 şehidimiz var, rejimin kaybı çok büyük."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılış dersinde konuştu, Libya üzerinden İdlib'deki son durumu aktardı: "Libya'da daha önce Hafter lehine olan yapıyı tersine döndürdük. İdlib'de de gelişmeler şu anda lehe döndü. İdlib'de 3 şehidimiz var, rejimin kaybı çok büyük."

Kılıçdaroğlu'nun 'Esad'la görüşün' çağrısına da sert tepki veren Erdoğan "Yüz binlerce vatandaşını öldüren Esed'i kalkıp dost olarak görmek mümkün değil. Varsın o, Bay Kemal'in dostu olsun, bizim dostumuz olamaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

AK Parti Siyaset Akademisi'nde bugüne kadar 74 bin kişiye eğitim verildi. Ülkemizde bir süredir siyasetin itibarını düşürmeye yönelik kampanyalar yürütülüyor. Ne kadar çok vatandaşımız siyasi partilerde görev alırsa, siyasetin kalitesi de o kadar artar. Teşkilatlarımızın kapı kapı dolaşarak, vatandaşlarımızın kalplerini kazanmasını çok önemsiyorum. Ocak ayında İstanbul'da bir kampanya gerçekleştirdik, bir ayda AK Parti'ye 45 bin yeni üye yapıldı. Bu çalışmamızı diğer tüm illerde de gerçekleştireceğiz.

"MÜSLÜMAN AYNI DELİKTEN İKİ KERE SOKULMAZ"

Bu aralar Bay Kemal'in ağzından bazı şeyler çıkıyor. Geliyorlarmış. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Siz zaten ta tek partili dönemden bu yana hep aynı şeyi söylediniz. Geldik geliyoruz... Hâlâ geleceksiniz. Bu millet size buraları teslim etmez. Siz bu millete çok çektirdiniz. Onun için bu millet Müslüman öyle uyanıktır ki bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Tarih boyunca nice büyüklü küçüklü iktidarlar gelip geçmiştir. işte dün Hüsnü Mübarek öldü. Kimse kalıcı değil. Mübarek bir zamanlar Mısır'ın nesiydi ama öldü. Kimse kalıcı değil. Geriye sadece yaptığınız hizmetler kalacak. Siyaset yaparken elde edilen makamların milletin emaneti olduğunu kimse aklından çıkarmamalı.

"TÜM ALANLARDA ESERLERİMİZ MEVCUT"

Eğitim'den sağlığa ve diğer tüm alanlarda eserlerimiz mevcut. Bizim yaptıklarımızın onlarla mukayesesi dahi yapılmaz. Sadece ulaşımdan bir örnek vereyim. Cumhuriyet tarihinde 6100 km bölünmüş yol yapılmış biz sadece 22-23 bin km bölünmüş yol yaptık. Üniversitelerimizin olmadığı il kalmadı.

"BUNLARDAN SİYASETÇİ OLMAZ"

Bu emaneti namusumuz bilerek üzerine titremeli, hakkını vermek için gayret göstermeliyiz. Bu hassasiyeti yüreğinde hissetmeyenden siyasetçi de olmaz, yönetici de olmaz. Sadece makam, para için siyaset yapanlar gün gelince unutulup gitmeye mahkumdur. Günü kurtarmanın değil, geleceğe eser bırakmanın şuuruyla çalışır.BU

ANLAYIŞ İLE 18 SENEDİR ÇALIŞIYORUZ

Bizler bu anlayışla 18 senedir çalışıyoruz, Türkiye'nin 81 vilayetini eserlerimizle donattık. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete... Bu alanların hepsinde eserimizin olmadığı il yok..

Asli işinizin millete hizmet olduğunu asla unutmayın.

ERBAKAN HOCAMIZA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Siyasette sembol isimler vardır. Her birini de rahmetle andığımız Menderes, Özal, Erbakan, Türkeş gibi siyasi şahsiyetleri ve geride bıraktıkları eserlerle hayırla yad ediyoruz. Erbakan hocamızın 9. yıl dönüm. İlk gençlik yıllarımdan itibaren yanında bulunduğum Erbakan hocamızdan çok şeyler öğrendim. Ömrünü bu ülkenin ufkunu açmaya adamış bir devlet ve ilim adamıydı. Tüm ömrünü bu ülke ve millet için çalışmaya vakfetmişti. Kendisini imkan verilirse bu ülkenin kendi uçağını, kendi silahını yapabileceğine, kendi siyasetini yapabileceğine inanırdı. Merhum hocamızın bu şekilde önünü açtığı pek çok arkadaşımız var. Erbakan hocamız geride saygı ile güzellik ile yad edilen müstesna bir eser bırakmıştır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN