Gazze katliamında korkunç gerçek! İsrail hedeflerini yapay zeka ile belirliyor

Gazze katliamında korkunç gerçek! İsrail hedeflerini yapay zeka ile belirliyor

Gazze'deki katliamı araştıran güvenlik uzmanları, İsrail’in Gazze’de bombalayacağı hedefleri yapay zeka ile tespit ettiğini söyledi. Yapay zeka sivil ve askeri hedefleri ayırt etmiyor böylece siviller direkt hedef haline geliyor.

İsrail, Gazze’de bu zamana kadar 19 bin Filistinliyi katletti. Bunların yüzde 70’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. ABD Başkanı Joe Biden bile İsrail’e "rastgele bombardıman" yapıyor suçlaması yaptı. Ancak araştırmaların ortaya çıkardığına göre bu bombalamalar "rastgele" değil yapay zeka destekli ve en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak yapılıyor.

İsrail bu zamana kadar 22 bin hedefi bombaladığını resmi olarak açıkladı. Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstütüsü (Institute for National Securiyt Studies’in Gazze Savaşı hakkında yaptığı araştırmayı yayımlandı. Araştırmaya göre İsrail bu saldırılarını en modern yapay zeka tekniklerini kullanarak bilinçli ve hesaplı şekilde gerçekleştiriyor. Enstitü çalışanı Liran Antebi "Çevreyi analiz eden cihazlar görece yüksek bir otonomlukla çalışıyor ve hesaplama yapıyor." dedi.

8337749.jpg

HEDEF MERKEZİ KURULMUŞ

Tagesschau isimli Alman haber sitesinde yer alan habere göre İsrail Ordusu Gazze Şeridi’nde yıllardır topladığı devasa verilerle hızlı ve kesin hesaplamalar yaparak hedefleri tespit edip vuruyor. İsrail’in 2021 yılında kurduğu "Target Center" isimli hedef tespit merkezinde eski Genel Kurmay Başkanı Aviv Kochavi komutasında yüzlerce subay ve asker çalışıyor. İsrail 2021 yılından beri hedef tespitinde yapay zekayı kullanıyor.

İsrail Ordusu’nun yapay zeka kullanımı konusunda araştırma yapan ve sonuçları +972 Magazine isimli dergide yayımlayan Yuval Abraham iste İsrail güvenlik yetkilileri ile konuştuğunu belirterek "Konuştuğum kaynaklar, tespit edilen bazı hedeflerin askeri kalitesinden şüphe duyduklarını söyledi. Her gün yüzlerce hatta binlerce hedef belirlerken insanların bu hedefleri doğru olup olmadığın tespit etmesi imkansız" dedi.

İsrail Ordusu’nun bu savaştaki yegane hedefi Hamas üyeleri değil aynı zamanda sivil halkın direnişini kurmak üzere kamu binaları da hedef alınıyor. Abraham, İsrail Ordusu’nun binalara yönelik saldırılarda onlarca hatta bazen yüzlerce sivilin ölmesini bilinçli olarak hesaba kattığını söylüyor.

İsrail Ordusu, sivilleri korumak için çaba gösterdiğini ancak Hamas’ın sivilleri koruma kalkanı olarak kullandığını iddia ediyor. Ancak Birleşmiş Milletler, Sivil Toplum Kuruluşları ve birçok ülke sivil halkın korunması için alınan önlemlerin yetersiz olduğun söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN