İsrail basını: Savaşın maliyetinin 51 milyar dolar olması bekleniyor

İsrail basını: Savaşın maliyetinin 51 milyar dolar olması bekleniyor

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ağır bombardıman 30'uncu gününde devam ederken Tel Aviv hükümetinin yoğun saldırılarının devlet bütçesine maliyetinin yaklaşık 51 milyar dolar olmasının beklendiği belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği yoğun saldırın devlet bütçesine 200 milyar şekel (yaklaşık 51 milyar dolar) maliyeti olması beklendiği belirtildi.

İsrail gazetesi Yediot Ahronot, Maliye Bakanlığının "savaşın devlet hazinesine maliyeti" konusundaki beklentisine dair bir haber yayımladı.

SAVAŞIN MALİYETİ GAYRİSAFİ HASILANIN YÜZDE 10'U KADAR

Filistin ile yaşanan savaşın İsrail bütçesine maliyetinin 200 milyar şekele ulaşacağı tahmin edilirken, söz konusu meblağın ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYİH) yüzde 10'una tekabül ettiği aktarıldı.

"Kuzey cephesi" olarak adlandırılan Lübnan sınırında yoğunluk beklenmediği ve 35 bin yedek askerin yakında göreve başlayacağı aktarılan haberde, olayların "Yemen ve İran'a yayılmayacağı" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN