Türkiye'den arsa alacağı söyleniyordu! Elon Musk'a 24 saat süre, eğer bunu yapmazsa soruşturma açılacak

Türkiye'den arsa alacağı söyleniyordu! Elon Musk'a 24 saat süre, eğer bunu yapmazsa soruşturma açılacak

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın Tesla'nın 8. firması için Türkiye'den arsa alacağı iddia edilmişti. Çıkan iddialar gündemdeki yerini korkurken Elon Musk hakkında çarpıcı bir uyarı geldi. Türkiye'den arsa almaya hazırlanan Musk'a hapis cezası! 24 saat süre içinde bunu yapmazsa hakkında soruşturma başlatılacak.

Tesla'nın 8. şirketi için Türkiye'den arsa baktığı iddia edilen Elon Musk hakkında çok çarpıcı uyarı. Türkiye'den arsa alacağı konuşulan Musk için uyarı geldi. (AB) Avrupa Komisyonu, son günlerde X sosyal medya platformunda şiddet bulunduran yasa dışı içerik ve dezenformasyon yayıldığını belirterek bu yayınların kaldırılmaması durumunda Elon Musk'a soruşturma açılacağı belirtildi. Tam 24 saat süre verdiler, yapmazsa hapse girecek!

ELON MUSK'A EMKTUP GÖNDERİP UYARDI: BUNU YAPMAZSA SORUŞTURMA AÇILACAK

Tüm dünyada şok etkisi yaratan Filistin ve İsrail savaşı devam ediyor. Savaşla ilgili sosyal medyadan birçok şey paylaşılırken AB Komisyonunun dijital hizmetlerden sorumlu üyesi Thierry Breton, konuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. X platformunun sahibi Elon Musk'a mektup gönderen Breton, mektubunda Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail'e saldırısının ardından X platformunun AB'de yasa dışı içerik ve yanlış bilgi yaymak için kullanıldığına dair göstergeler bulunduğunu belirtti.

ghhg-32.jpg

Breton, AB'nin Dijital Hizmetler Yasasının (DSA) içerikler hakkında kesin yükümlülükler getirdiğini hatırlatarak, bunlar arasında ilgili makamlardan gelen uyarılar sonucunda bazı şiddet veya terör barındıran içeriklerin kaldırılması gerektiğini, ilgili makamların uyarılarına rağmen bunların kaldırılmadığını belirterek Elon Musk'a uyardı.

24 SAATİ KALDI... ORTALIK KARIŞACAK

X platformunda yalan ve manipüle görüntülerinin paylaşıldığını belirten Breton, bu paylaşımların arasında İsrail ve Filistin ile ilgili paylaşımlarında olduğunu bunların hassas olduğunu belirtti. Breton, bu nedenle X platformunun gereken tedbirleri alması ve ekibine bunun hakkında bilgi sağlanmasını, X yetkililerinin Europol ve ilgili kolluk kuvvetleriyle temas içinde olmasını, taleplere hızla karşılık verilmesini istedi.

hjjh-20.jpg

Breton mesajında "Bu talebe önümüzdeki 24 saat içinde hızlı, doğru ve eksiksiz bir yanıt vermenizi rica ediyorum. Cevabınızı DSA'ya uygunluğunuzla ilgili değerlendirme dosyamıza ekleyeceğiz. Olası bir soruşturmanın açılması ve uygunsuzluğun tespit edilmesinin ardından cezaların uygulanabileceğini hatırlatırım." ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN