E ticarette vergi kaçakçılığına radikal önlem

E ticarette vergi kaçakçılığına radikal önlem

Almanya Amazon ve Ebay gibi platformlarda ticaret yapıp vergi ödemeyen firmaların, zararını bu platformlardan tazmin edecek.

KARAR/FRANKFURT

Alman hükümeti e ticaret platformlarında yaşanan vergi kaçakçılığını önlemek için radikal önlemler alıyor. Buna göre 2019 yılından itibaren Ebay ve Amazon gibi e ticaret platformlarına, bünyelerinden faaliyet gösteren satıcılar hakkındaki bilgiler istenildiği zaman devlete sunmak üzere saklama zorunluluğu getiriliyor. Yeni uygulamayla maliyenin vergi beyanında bulunan satıcıların, beyan ettikleri bilgileri kontrol etme imkanı doğuyor. 

1 MİLYAR EURO VERGİ KAÇAĞI VAR

Yeni uygulamayla Amazon ve Ebay gibi platformlar ayrıca bünyesinde faaliyet gösteren satıcıların gelir vergisi ödememesi durumunda bu vergileri ödemekle mükellef olacak. Yeni uygulamalar içeren yasa hükümet tarafından Çarşamba günü yapılacak oturumda kabul edilecek. Uzmanlar e ticarette 1 milyar euronun üzerinde vergi kaçağının olduğunu tahmin ediyor.

Başta Çin ve Hongkong olmak üzere AB dışından satış yapan firmaların mevcut yasalarlar takibi mümkün olmuyordu. Almanya’da Amazon üzerinden satış yapan firmaların 24 bini Çin ve Honghong kökenli. Bu firmaların dörtte üçü gelir vergisi ödemiyor. Vergi ödemeyen firmalar ürünlerini Amazon’un Almanya’daki merkezinde depolayarak hiç bir eleman çalıştırmadan satış yapabiliyor. Amazon bu kişilerin vergi ödeyip ödememesinden bu zamana kadar sorumlu değildi.
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN